Published On: lun, Oct 6th, 2014

ANI trage in Politia Braila: Comisarul sef Mihalcea a fost timp de 5 ani in stare de incompatibilitate

Share This
Tags

ipj brailaAgentia Nationala de Integritate a constatat existenta starii de incompatibilitate in cazul lui Grigore Mihalcea, comisar sef de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.

Comisarul sef Mihalcea s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 01 februarie 2007 — 16 martie 2012, intrucat a detinut, simultan cu functia publica, si calitatea de angajat cu contract individual de munca la mai multe societati comerciale.

Politistul a incalcat, astfel, atat dispozitiile art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate [...] in cadrul (…) societatilor comerciale (…)", cat si art. 96, alin. (1) din acelasi act normativ, potrivit carora "(…) functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. (…) functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca (…) functionar public cu statut special, potrivit fisei postului", cat si dispozitiile art. 45, alin. (1), lit. i) din Legea nr. 360/2002, potrivit carora "Politistului ii este interzis: [...] sa detina orice alta functie publica sau privata pentru care este retribuit, cu exceptia functiilor didactice din cadrul institutiilor de invatamant, a activitatilor de cerecetare stiintifica si creatie literar-artistica".

Comentarii

comentariu

About the Author