Published On: sâm, Oct 4th, 2014

ANI loveste in PNL Braila: Primar in conflict de interese: I-a dat sotiei bani publici! Primar: “Am incalcat legea, asta e! Se mai intampla”

Share This
Tags

mosescu mircea vodaInceput tumultos de campanie electorala pentru PNL Braila. Cu o zi inainte de inceperea campaniei, pe 2 octombrie, Agentia Nationala de Integritate a remis un comunicat de presa in care se precizeaza ca institutia a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa in cazul liberalului Alexandru Mosescu, primarul comunei Mircea Voda.

PNL-istul Mosescu a incalcat regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, fiind acuzat ca a incheiat un contract de prestari servicii medicale intre Primarie si Cabinetul Medical din comuna, unde sotia sa este angajata pe postul de asistent medical.

Edilul nu neaga ca i-ar fi dat bani din bugetul Consiliului Local sotiei sale, insa spune ca nu avea incotro: "Am incalcat legea, asta e! Se mai intampla. Nu aveam ce face."

Contractul se refera la asistenta medicala in timpul meciurilor de fotbal desfasurate pe teren propriu de echipa locala AS Avantul Mircea Voda, iar primarul sustine ca sotia sa este singurul cadru medical din localitate, cu exceptia doctorului. Pentru fiecare meci la care participa, asistenta medicala primea 50 de lei, conform contractului.

"Am vrut sa asigur asistenta medicala la fotbal. Cealalta asistenta medicala asigura asistenta la meciurile de la Dedulesti si nu vrea sa vina. Nu aveam de unde sa iau alta asistenta. Imi pare rau, dar n-am ce face. Stiu ca am incalcat legea. dar stiti de cate ori m-am certat cu sotia sa vina la meci?", a precizat pentru Infobraila, liberalul Mosescu.

Conform Agentiei Nationale de Integritate, primarul comunei Mircea Voda a incalcat dispozitiile art. 75 din Legea nr. 393/2004 si art. 76 din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Primarii […] sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I”.

Comentarii

comentariu

About the Author