Published On: vin, Oct 31st, 2014

500 de pachete de tigari si 2000 de materiale pirotehnice gasite in casa unui brailean din Tufesti

Share This
Tags

materiale pirotehnicePolitistii de frontiera braileni au descoperit peste 10.000 de tigarete de contrabanda si 1.900 bucati materiale pirotehnice, in locuinta unui brailean, care le colectase in vederea obtinerii unui profit prin revanzarea acestora.

Joi, 30 noiembrie, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, impreuna cu lucratori din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Galati ca urmare a continuarii cercetarilor intr-un dosar penal au desfasurat mai multe perchezitii domiciliare in judetul Braila.

Astfel, intr-o locatie din comuna Tufesti, au fost descoperite 10.360 tigarete de diferite marci si 1.907  BUC. materiale pirotehnice (30 bucati Handless Rockets, 40 bucati Triplex Bang, 204 bucati Crackling Color, 250 bucati 3-Shots K 0203t si 1.380 bucati Match Cracker), pentru care proprietarul locuintei, cetateanul roman S.B., in varsta de 66 ani, nu a putut prezenta documente justificative.

Tigari de contrabandaPersoana in cauza a declarat ca a colectat tigaretele de la diferite persoane, iar materialele pirotehnice le-a achizitionat dintr-un en-gross din Bucuresti cu scopul de a le revinde si astfel a obtine un profit din acestea.

Tigarile in valoare totala de 4.343 de lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar materialele pirotehnice in valoare de 2.468 de lei au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, urmand a fi predate Biroului Arme, Explozibili si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie a Judetului Braila.

Pe numele lui S.B., politistii de frontiera braileni au intocmit lucrare penala, aceasta fiind cercetat pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si confectionarea, detinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alta operatiune cu obiecte artizanale si de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, precum si a artificiilor din categoria „obiecte zburatoare luminoase” si a pocnitorilor din clasa I, efectuate fara drept.

Comentarii

comentariu

About the Author

-