Published On: lun, Sep 8th, 2014

Zile de sarbatoare in parohia ”Nasterea Maicii Domnului” din Braila

Share This
Tags

Slujba - CasianNasterea Maicii Domnului reprezinta pentru toti dreptmaritorii crestini un eveniment crucial in istoria mantuirii noastre, venirea pe pamant, ca rod al rugaciunii si vietii bine-placute lui Dumnezeu, a Evei celei noi. Prin Eva cea noua, Sfanta Fecioara Maria, vas ales al intruparii Fiului lui Dumnezeu, oamenii au redobandit perspectiva nemuririi si a comuniunii de viata eterna cu Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Bucuria crestinatatii intregi la intampinarea acestui praznic imparatesc este traita profund si de credinciosii parohiei „Nasterea Maicii Domnului” din Braila, la serbarea duhovniceasca a hramului bisericii lor, ei simtindu-se privilegiati, dar si recunoscatori sa fie ocrotiti de ceea ce este „Izvorul milei”, „Usa a milostivirii” si „Imparateasa cea prebuna” .

Bucuria este deplina atunci cand este impartasita si altora, mai cu seama celor care au mai multa nevoie, si cu care Insusi Mantuitorul Hristos se identifica atunci cand spune: „flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc, insetat, si Mi-ati dat sa beau….”. Astfel, in saptamana premergatoarea serbarii hramului, au mers in intampinarea lui Hristos credinciosi ai parohiei, membri ai Consiliului si Comitetului Parohial si mai ales tinerii participanti la programul „Hristos impartasit copiilor”.

Cei ce au simtit din plin bucuria comuniunii au fost cei varstnici, a caror drama a singuratatii a fost alinata de legatura de suflet  creata cu copii nostri si intarita prin derularea programului initiat de Patriarhia Romana in Postul Sfintelor Pasti,  „Sf. Euharistie, Lumina vietii crestine”, ei fiind  vizitati de cei mici la domiciliu, unde au  primit pachete cu alimente, dar mai ales au simtit bucuria comuniunii.

Capela Penitenciarului Braila, a reprezentat locul de intalnire cu cei privati de libertate, care au acum sansa caintei si care s-au luminat cu lumina sarbatorii si bucuria praznicului, primind daruri din partea credinciosilor nostri.

Deosebit de impresionanta a fost si intalnirea copiilor cu bolnavii internati in Sectia Cardiologie a Spitalului Judetean Braila, care au primit iconite, carti de rugaciuni si reviste bisericesti.

Casian - copiiNu au fost uitate nici darurile pentru cei mici, cu prilejul inceputul anului scolar, daruri ce au constat in rechizite si ghiozdane noi, oferite celor peste 20 de familii cu reale nevoi materiale.

Bucuria comuniunii s-a concretizat insa duminica, in preziua hramului, cand  Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian al Dunarii de Jos, impreuna cu un  sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie in prezenta unui mare numar de credinciosi din orasul Braila, iar la final a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura.  A urmat apoi sfintirea asezamantului social  nou construit in curtea bisericii, care a fost asezat sub ocrotirea Sfintilor Martiri Brancoveni.

Temelia acestui asezamant a fost pusa in anul 2008, cu sprijinul Inaltpreasfintitului Parinte Casian, iar constructia s-a realizat cu ajutorul Primariei Braila si al credinciosilor , urmand a functiona ca centru socio-educational pentru copii parohiei. Tot cu binecuvantarea Inaltpreasfintiei Sale, in acest centru se va derula, incepand cu 15 septembrie, un program duhovnicesc  social-filantropic intitulat „Lasati copii sa  vina la Mine”, in care vor fi integrati copii din familii cu risc social, elevi ai scolilor de pe raza parohiei. Asezamantul are o sala de mese si o bucatarie la parter, iar la etaj, o sala de activitati duhovnicesti, culturale si educative.

Sfintirea acestui asezamant a avut loc in preajma hramului bisericii, in Anul omagial euharistic si al Sfintilor  Martiri Brancoveni, anul comuniunii si al jertfei, caci centrul social va functiona ca un motor al iubirii de aproapele, avand drept combustibil jertfelnicia, daruirea credinciosilor, care vor avea ocazia  sa se ajute pe ei insisi, ajutandu-si copii sa creasca langa biserica, in frica lui Dumnezeu .

Comentarii

comentariu

About the Author

-