Published On: joi, Sep 4th, 2014

Testul lui Dragomir. Marian Dragomir

Share This
Tags

Miercuri seara, putin dupa 20.30, am avut o interventie telefonica in emisiunea "Deschide lumea", la Realitatea TV Galati-Braila, acceptand astfel invitatia moderatorului Sorin Rugina. Invitatul lui Sorin: Marian Dragomir, deputat PSD. Subiectul interventiei: "Ordonanta lui Dragnea".

Am urmarit cu bagare de seama prestatia lui Dragomir. Atentia a izvorat din dorinta de a afla ce cuvinte rostogoleste primul PSD-ist brailean care a iesit pe sticla dupa arestarea lui Bunea Stancu.

Proaspat, deloc intepenit, punctand clar, cu fraze apasate, Dragomir a trecut testul pe subiectul legalizarii traseismului politic. Vorbesc de testul asumarii zicerilor din apropiatul sau trecut politic, de testul decentei, de testul rezonabilitatii.

Nu o sa il infierez pe Marian Dragomir, doar pentru ca eu sunt un jurnalist simpatizant al politicilor de dreapta si el un aprig politician de stanga, ci am sa reliefez spusele sale, in cel mai onest mod.

A terfelit Ordonanta lui Dragnea, fara sa se delimiteze abrupt de ceea ce si-a asumat de prin '99 (parca '99 a spus), respectiv calitatea de membru PSD.

A reiterat ce a rostit si inainte de aparitia imoralei Ordonante: Traseismul politic e prostitutie pura!

I-am lansat o provocare, afirmand ca domnia sa ar trebui sa treaca un test mai important decat cel pe care l-a trecut cu brio in emisiunea lui Sorin Rugina si despre care v-am vorbit la inceputul editorialului, anume: glasuirea in interiorul PSD Braila. 

"Daca domnul Dragomir uraste atat de tare traseismul sa o spuna si in partid, sa ii opreasca pe Tudose si pe Rizea din vanatoarea de primari PDL si PNL!", cam asa a sunat provocarea.

"Ceea ce am spus public, am sa spun si in partid", mi-a raspuns social-democratul, fara ezitare.

Dragomir, in 2013: "Traseismul politic este un comportament ce trebuie combatut prin orice mijloace pentru ca el conduce la inselarea alegatorilor. Condamn public traseismul politic si sustin toate proiectele de lege ce vor avea ca scop interzicerea traseismului politic sub sanctiunea pierderii mandatului".

Spuneti asta si in partid, domnule Dragomir! Spuneti-i si lui Rizea, vanator notoriu de alesi locali, despre care marturiseati, profund necinstit, ca e un mare iubitor de Bunea Stancu (si cel mai nou membru al PSD Ramnicelu v-ar fi contrazis!). Va provoc sa mergeti pana la capat, sa va bateti pentru acest crez politic, asa cum nu v-ati batut pentru voturi in campanie.

Primarii PDL ai comunelor Galbenu si Viziru, de altfel filo-PSD-isti cu reputatie, vor in PSD, amorezati de Ordonanta lui Dragnea! Domnule Dragomir, cand ii prindeti pe la usa PSD spuneti-le in fata ca sunt niste curve politice, niste pomanagii vulgari, spuneti-le ce ati spus si in emisiunea lui Sorin.

Desi, probabil, unii colegi o sa va arate cu degetul, sunt sigur ca alegatorii nu va vor arata cu degetul, nu va vor numi ticalos sau golan. 

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author