Published On: mie, Sep 3rd, 2014

Tribunalul Galati a decis: Stancu ramane in arest la domiciliu inca 30 de zile

Share This
Tags

stancu arestatTribunalul Galati a decis prelungirea arestului la domiciliu al presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu pentru inca 30 de zile.

Stancu contesta hotararea Tribunalului, urmand ca, Curtea de Apel sa solutioneze contestatia.

Florin Mija, vicepresedintele suspendat al Consiliului Judetean, ramane si el in arest la domiciliu pentru inca 30 de zile.

Nicolae Moisiu, directorul Achizitilor publice din Consiliul Judetean a fost eliberat sub control judiciar imediat dupa ce a expirat retinerea de 24 de ore hotarata de procurori, in data de 8 august.

Reamintin ca in cursul zilei de 07 august 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, au fost efectuate un numar de 4 perchezitii domiciliare in locatii situate in municipiul Braila, din care una este sediul unei institutii publice.

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada 2009–2010, inculpatii Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila (ordonator principal de credite), Mija Florin si Moisiu Nicolae si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de Consiliul Judetean Braila.

Acuzatiile in acest dosar sunt legate de faptul ca presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, ar fi acordat contracte pentru diferite lucrari de reabilitare a unor spatii medicale, in conditii preferentiale, unor firme in care este asociat sau pe care le controleaza, prin apropiati de-ai sai. Mija a fost ridicat de procurorii DNA dat fiind ca a fost membru in comisiile de licitatii care au desemnat drept castigatoare firmele amintite.

Comentarii

comentariu

About the Author

-