Published On: mar, Sep 2nd, 2014

Stancu ramane in arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins contestatia DNA

Share This
Tags

Stancu arestCurtea de Apel Galati a respins, marti, 2 septembrie, contestatia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Galati de mentinere a masurii arestului la domiciliu pentru Bunea Stancu, conform surselor Infobraila. Procuroii au cerut arestarea preventiva efectiva a presedintelui suspendat al CJ Braila. Stancu ramane in continuare in arest la domiciliu.

In urma cu o saptamana, Tribunalul Galati a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva efectiva a presedintelui suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Procurorii au contestat decizia la Curtea de Apel Galati, insa si aceasta a fost respinsa. Stancu ramane in continuare in arest la domiciliu.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a incalcat conditiile arestului la domiciliu, iar procurorii DNA au cerut, in aceasta situatie, arestarea preventiva a lui Stancu, solicitarea fiind inregistrata la Tribunalul Galati, la data de 21 august.

Tribunalul Galati arata intr-un comunicat de presa ca termenul acordat solutionarii propunerii DNA de a inlocui masura arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive efective in cazul presedintelui suspendat al CJ Braila – Gheorghe Bunea Stancu, este un termen "legal, real si rezonabil, menit sa contribuie la legala citare a inculpatului".

"Termenul acordat la data de 26.08.2014 este un termen legal, real si rezonabil, menit sa contribuie la legala citare a inculpatului Bunea Stancu, astfel incat acesta, personal sau prin aparator, sa-si poata formula apararile si sa cunoasca in detaliu acuzatiile parchetului din cererea de inlocuire a arestului la domiciliu cu masura arestarii preventive efective.

In cauza s-a acordat un termen scurt, de cateva zile, care nu mai poate fi redus intrucat nu s-ar putea realiza o citare procedurala efectiva a inculpatului.

Instanta a depus diligente pentru citarea urgenta si legala a inculpatului prin agentul procedural al Tribunalului Braila dar si prin afisare la Consiliul Local, astfel incat acesta sa aiba cunostinta de termenul stabilit pentru judecarea cererii din 26.08.2014, orele 11.00", se arata in comunicatul Tribunalului Galati.

Comunicatul DNA:

"Cu referire la comunicatul nr. 1176 din data de 8 august 2014, privind atribuirea presupus nelegala a contracte de achizitii publice, de catre Consiliul Judetean Braila, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au solicitat inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu cu masura preventiva a arestului, fata de inculpatul GHEORGHE BUNEA STANCU, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese.

Propunerea de arestare preventiva a fost formulata ca urmare a faptului ca inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, in mod indirect, a luat legatura cu suspectul Soare Vasile, desi prin Incheierea din data de 08.08.2014 a Tribunalului Galati, prin care s-a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile, fata de primul mentionat, instanta l-a obligat sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori."

Comentarii

comentariu

About the Author

-