Published On: joi, Sep 11th, 2014

Stadionul de atletism poate trece la Primarie. Bazinul de inot, sub semnul intrebarii. Szabo: Bazinul nu e la Minister, a fost transferat la LPS

Share This
Tags

Gabriela SzaboMinistrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo a fost joi, in vizita, la Braila, pentru a vedea problemele pe care le are sportul brailean.

Dupa ce a vizitat terenul de atletism, bazinul de inot de la Liceul cu Program Sportiv dar si sectiile de la Clubul Sportiv Municipal, ministrul sportului a avut o discutie deschisa cu autoritatile locale brailene, incercand sa rezolve problema de infrastructura.

In momentul de fata, stadionul de atletism si bazinul de inot de la LPS sunt principalele probleme ale infrastructurii sportului brailean, insa ca acestea sa intre in reabilitare, autoritatile locale si Ministerul trebuie sa gaseasca o cale legala, dar si bugetul necesar pentru a incepe lucrarile.

Stationul de atletism, sanse mari sa treaca la Municipalitate

Poza teren de atletism 1De ani buni stadionul de atletism zace in paragina totala, administratia locala asistand neputincioasa la degradarea acestuia. In 2013, Ministerul Tineretului si Sportului a alocat un miliard de lei pentru refacerea bazei sportive din parcul Monument, insa aceasta suma nu a fost suficienta si pentru refacerea terenului de atletism. In continuare, sportivii de la CSM se antreneaza pe pista de pe Stadionul Muncipal, insa vestiarele au fost gata pentru ca dupa antrenamente sa se poata schimba.

Gabriela Szabo a precizat ca se incearca sa se rezolve problema terenului de atletism si acesta sa fie transferat catre Municipalitate.

"Astazi am avut o prima discutie atat la Primarie cat si la Prefectura. Am luat la cunostinta toata problemele din domeniu sportului de aici din oras si o sa ma intorc inapoi acasa cu problemele pe masa iar impreuna cu colegii mei sa gasim solutia imediata de a ajuta sportul din Braila.

Nu sunt degeaba astazi aici. Ma intereseaza foarte tare ce vom face pe viitor. Am vazut cum arata stadionul, am vazut cum arata bazinul de inot numai ca sunt foarte multe probleme legale, de partajare a proprietatii si aici impreuna cu Primaria incercam sa gasim spatiul legal prin care sa rezolvam problemele. Nu depinde doar de mine, depinde si de autoritatile locale, dar eu cred ca deja am gasit bunavointa si acum trebuie sa rezolvam cat de repede se poate.

Trebuie sa vedem modul prin care trecem stadionul catre primarie. Cat de repede putem sa gasim solutiile si sa rezolvam problemele. Am asteptat foarte tare sa se intalmple descentralizarea, pentru ca mi-ar fi fost foarte usor. Este mult mai simplu ca o autoritate locala sa gestioneze problema bazelor", a declarat Szabo.

Bazinul de la LPS, sub semnul intrebarii 

bazin de inot brailaIn ceea ce priveste bazinul de inot care este un pericol pentru cei care fac antrenamente, Gabriela Szabo a precizat faptul ca in momentul de fata bazinul nu apartine MTS-ului insa va cauta o solutie pentru a rezolva problema.

Bazinul de inot al Liceului cu Program Sportiv din Braila a fost construit in 1967, iar in anul 1992, printr-un ordin al ministrului tineretului si sportului, a fost dat, pentru o perioada de 20 de ani, in grija LPS. Astazi, bazinul in care au invatat tainele inotului campioane ca Diana Mocanu sau Camelia Potec se afla in paragina, sute de copii fiind in pericol sa se accidenteze.

"Bazinul a fost transferat catre LPS, in acest moment nu este la mine. Nu s-a semnat revenirea catre Minister. Am vazut ce este acolo dar intai trebuie a rezolvam partea de legalitate a lucrurilor. Eu nu imi doresc ca bazele de sport sa fie inchise. O sa gasim o solutie cat de urgenta", a declarat Szabo.

Directorul Liceului cu Program Sportiv, Sorinel Meca a precizat faptul ca in momentul de fata institutia pe care o conduce se ocupa doar de administrarea bazinului acoperit, dar ca acesta apartine Ministerului:  "Bazinul acoperit este al Ministerului, noi ne ocupam doar de administrarea acestuia".

Infrastructura sportiva este un obiectiv foarte important pentru orice club din tara. Braila a dat de-a lungul anilor campioni mari atat la inot cat si la atletism, iar sportvii in ziua de azi nu au conditiile necesare sa se antreneze dar cu toate acestea Braila ramane o pepeniera atat la inot cat si la atletism, sau la alte sporturi.

Buget injumatatit pentru CSM, in acest an

Clubul Sportiv Municipal Braila a primit la inceputul lunii martie bugetul de la Ministerul Tineretului si Sportului pentru anul 2014, acesta fiind injumatatit fata de anul trecut. Ministrul Sportului a precizat faptul ca bugetul este impartit corect iar cluburile reprezinta o prioritate pentru institutia pe care o conduce.

"Bugetul Ministerului nu este unul urias, a investi in sportul de mare performanta costa, dar asa cum este strategia Ministerului, ma intereseaza partea de infrastructura. Deocamdata nu stiu care va fi bugetul pentru anul viitor, cert este ca, criteriile vor fi extrem de transparente, distribuirea banilor va fi corecta. Asa cum am mai spus cluburile sunt in primele trei prioritati pentru mine. Nu putem sa avem federatii puternice daca nu aveam cluburi puternice, sectii puternice", a incheiat Szabo.

Daca anul trecut CSM Braila beneficia de aproximativ 4 miliarde de lei vechi, anul acesta bugetul este de aproximativ 2 miliarde lei vechi, respectiv 46% fata de anul trecut.

Comentarii

comentariu

About the Author

-