Published On: joi, Sep 4th, 2014

Simionescu: Doua scoli din Municipiu sunt fara autorizatie sanitara. In judet nu se mai cer autorizatii fiindca nu se obtin

Share This
Tags

scoala-kazantzachis-Cu doar 10 zile inainte de a incepe noul an scolar, situatia scolilor din Braila nu este una tocmai buna. Daca unele dintre ele nu au mai cerut autorizatii sanitare deoarece cladirile sunt in reabilitare, altele nu pot obtine aceasta autorizatie avand doar acordul provizoriu.

In momentul de fata in Municipiu doar doua scoli sunt fara autorizatie sanitara, ambele fiind considerate cladiri monument istoric, interventia la acestea fiind una destul de dificila.

"Deocamdata doar doua scoli nu au autorizatie sanitara, este vorba de scoala Kazantzakis si de scoala Sandu Aldea, deci scoala 5 si scoala 6. Nu au pentru ca Scoala 5 are WC-urile in curte, este si monument istoric si ca sa intervi acolo este o problema, iar scoala 6 are WC-uri numai la parter in conditiile in care are si clase care invata la etaj, si aceasta este o cladire monument istoric si interventia este mai dificila. In plus scoala 6 o avem pe un program de reabilitare, pe un program european si nu as intra acum sa facem nu stiu ce minuni in scoala, in conditiile in care probabil ca ea va intra intr-un an, un an si jumatate in reabilitare", a declarat primarul Aurel Simionescu.

In mediul rural, scolile si gradinitele au toaletele in curte, iar apa curenta nu este. Asta se datoreaza lipsei de fonduri pentru realizarea sistemelor de alimentare cu apa, iar primariile nu au suficiente fonduri proprii pentru astfel de investitii. Cu alte cuvinte va fi imposibil ca directorii acestor scoli sa obtina vreodata aviz de la Directia de Sanatate Publica.

In ceea ce priveste situatia scolilor din judet, edilul a precizat faptul ca si in acest an acestea vor avea doar autorizatii provizorii.

"In judet nu se mai cer autorizatii fiindca nu le obtine. Daca nu are apa potabila, adusa in scoala sau canalizare sau are WC-ul in curte, nu poate obtine autorizatie. Au autorizatie provizorie si atat. S-au mai asezat putin lucrurile pentru ca aveam scoli care nu obtineau autorizatia pentru ca erau la strada, pentru ca asa a fost construita scoala. Intre timp s-au mai asezat lucrurile, am facut si noi cateva activitati care au imbunatatit conditiile de scolarizare si implicit au raspuns unor conditii de acreditare", a conchis edilul.

In judet unitatile scolare care nu au autorizatii sunt: Grupul Scolar Oncescu din Ianca, liceul din Maxineni si cele din localitatile Ciocile, Ciresu, Zavoaia, Frecatei, Marasu.

Inspectorul scolar general al ISJ Braila, Iulian Danielescu, a cerut tuturor primarilor si directorilor de scoli din judetul Braila sa verifice toate instalatiile electrice si sanitare pentru evitarea accidentelor si luarea de masuri pentru remedierea problemelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-