Published On: vin, Sep 19th, 2014

Primii absolventi ai cursului de florar decorator pregatiti pentru piata muncii

Share This
Tags

ProiectLuni, 8 septembrie 2014, la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului s-a desfasurat examenul de absolvire a cursului de calificare la nivel I pentru ocupatia florar decorator. La acest curs au participat persoane cu dizabilitati si tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectia copilului. In urma absolvirii cursului participantii primesc diplome recunoscute de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Cursul s-a desfasurat in perioada mai-septembrie 2014 si a fost organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului in parteneriat cu Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila in cadrul proiectului „INCLUSI IN VIITOR” – POSDRU/117/6.2/G/124057. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 6 – Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de interventie 6.2 – Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii.

In perioada septembrie 2014 – august 2015, in cadrul aceluiasi proiect vor mai fi organizate si alte cursuri de calificare de nivel I pentru urmatoarele ocupatii: florar decorator, lucrator finisor in constructii si lucrator in estetica si igiena corpului omenesc. La aceste cursuri pot participa doar persoane cu dizabilitati, persoane de etnie roma sau tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectia copilului. Cursurile sunt gratuite iar la finalul acestora persoanele care obtin diploma de calificare primesc subventii.

Acte necesare pentru inscrierea la curs sunt urmatoarele: carte de identitate (copie); certificat de nastere (copie); certificat de casatorie (copie) (daca este cazul – numai pentru doamnele/domnii care si-au schimbat numele in urma casatoriei); ultimul act de studii (original+copie) se accepta: diploma 12 clase, diploma 8 clase, foaie matricola, diploma bacalaureat, adeverinta de studii de la unitatea scolara etc.); actul din care sa rezulta starea sanatatii beneficiarului si faptul ca acesta este apt sa urmeze cursul de calificare.

Pentru informatii suplimentare sau inscriere, va recomandam sa va adresati Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, strada Ghioceilor, nr. 8, Braila, telefon 0239.677839/0339.401218, e-mail dgaspcbraila@gmail.com (persoana de contact Silvia Sisu) sau Asociatiei „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, Vila Lacramioara, Aleea Centrala, statiunea Lacu Sarat, Braila, telefon 0239.652.706/0239.652707, e-mail: cid.braila@yahoo.com (persoana de contact Adriana Marchidanu).

Comentarii

comentariu

About the Author

-