Published On: vin, Sep 5th, 2014

PREMIERA: Dupa sedinta CJ de indata de la ora 10, consilierii judeteni PSD au convocat, la ora 15, alta sedinta CJ de indata pentru demiterea liberalului Nechita

Share This
Tags

Avram CJSituatie fara precedent in administratia locala. Dupa ce vineri, la ora 10.00, a avut loc o sedinta de indata a Consiliului Judetean, convocata de vicepresedintele Ovidiu Nechita (PNL), incheiata cu neaprobarea ordinii de zi, consilierii judeteni PSD si PP-DD au convocat o alta sedinta CJ de indata pentru ora 15.00. 

Conform surselor Infobraila, in aceasta sedinta, Nechita va fi demis, interimatul functiei de presedinte al CJ fiind preluat de un alt consilier judetean.

Contactat telefonic, vicepresedintele CJ, Ovidiu Nechita, a spus ca a aflat de aceasta convocare a unei alte sedinte CJ de la redactorii Infobraila si ca nu se poate pronunta cu privire la legalitatea demersului.

Mult mai transnat, liderul PNL Braila, senatorul Catalin Boboc, a declarat pentru Infobraila ca o astfel de sedinta de indata poate fi convocata doar de seful institutiei, consilierii judeteni PSD putand sa convoace doar o sedinta extraordinara, in termen de 3 zile.

"Domnul Nechita a respectat prevederile legale. Consilierii judeteni PSD nu pot convoca o sedinta CJ de indata, ci doar una extraordinara. Daca consilierii judeteni se intalnesc la ora 15, atunci sedinta este nelegala. Asa ceva nu exista", a conchis Boboc.

SEDINTA CJ DE LA ORA 10: Circ fara precedent

Circ fara precedent in sedinta de indata a Consiliului Judetean Braila, desfasurata vineri, 5 septembrie, in Sala Mare a Prefecturii. Alesii locali PSD si PP-DD au fost la un pas de a se lua de gulere cu cei de la PNL si PDL, aruncandu-se, in stanga si-n drepata, injurii, atacuri si apelative care au depasit linia contrelor politice.

Sedinta de indata a Consiliului Judetean a fost convocata de vicepresedintele institutiei, liberalul Ovidiu Nechita, care ii tine locul presedintelui suspendat Gheorghe Bunea Stancu, aflat in arest la domiciliu. Pe ordinea de zi a sedintei s-au aflat doua proiecte de hotarare. Primul proiecte prevedea repartizarea catre primariile din judet a sumelor necesare echilibrarii bugetelor locale pentru proiectul de buget pe anul 2015, iar un altul care presupune punerea in aplicare a hotararii Institutiei Prefectului, care a decis, in urma contestatiei PDL, ca ciuntirea atributiilor de presedinte al CJ, preluate de vicele liberal Nechita, a fost nelegala.

Nita cjConsilierii judeteni PSD si PP-DD, care detin majoritatea in CJ, au solicitat suplimentarea ordinii de zi cu alte proiecte, printre care si demiterea din functia de vicepresedinte a liberalului Nechita si numirea unui alt loctiitor al presedintelui suspendat al institutiei. Solicitarea social-democratilor a starnit un val de atacuri intre consilieri, liberalii si democrat-liberalii, in frunte cu vicepresedintele Nechita, refuzand sa puna pe ordinea de zi proiectele propuse, sustinand ca un astfel de demers ar fi nelegal.

Sedinta, care a durat doua ore, fiind intrerupta de o pauza de 10 minte, a fost scena unui veritabil circ, in care cam fiecare ales local a luat cuvantul, marea majoritate intr-o maniera total necuviincioasa. Timp de aproape jumatate de ora, mai multi consilieri judeteni, printre care Silviu Radu (independent), Marcel Motoc (PSD) si Nicu Nita (PSD), au cerut ca directorul departamentului juridic al institutiei, aflat in sala, sa isi exprime punctul de vedere cu privire la legalitatea suplimentarii ordinii de zi. Dupa zeci de minute de contre intre consilieri, directorul juridic a putut lua cuvantul, spunandu-le consilierilor ca, conform legii, vicepresedintele CJ trebuie sa suplimenteze ordinea de zi, iar alesii locali sa isi exprime opinia cu privire la aceste demers prin vot.

"Confundati Legea 215 cu linia de autobuz Mogosoaia-Bucuresti", le-a spus vicepresedintele CJ care a condus sedinta, alesilor locali care au solicitat suplimentarea ordinii de zi.

"Aveti un tupeu obraznic! Biroul il aveti acasa. Suplimentati ordinea de zi!", i-a replicat consilierul judetean PSD, Nicu Nita.

"Cand va dau cuvantul, atunci vorbiti. Nu va dau cuvantul, luati loc!", a continuat Nechita.

Nechita Cj"V-ati inegrit la fata. Faceti abuz in serviciu, intrati sub incidenta Codului Penal", i-a transmis Avram Ionel, liderul grupului PSD, liberalului Nechita.

"Probabil din cauza luminii. (…) Ati spus ca nu facem circ aici!  (…) Nu dati din maini, calmati-va. (…) Aveti vise seara pe care vreti sa le transpuneti aici", a raspuns vicepresedintele CJ.

Dupa alte serii de atacuri si injurii intre alesii locali, vicepresedintele CJ, Ovidiu Nechita, a supus la vot varianta ordinii de zi a sedintei cu doua proiecte de hotarare, refuzand solicitarea majoritatii PSD. 7 consilieri judeteni (PNL, PDL si independentul Marian Capatana) au votat pentru, in timp ce independentul Silviu Radu a votat impotriva, Gheorghe Chiru (PNTCD) s-a abtinut, iar restul alesilor locali nu au participat la vot. Astfel, sedinta CJ a fost declarata inchisa de Nechita, ordinea de zi neindeplinind conditiile pentru a fi aprobata.

La sedinta CJ a participat si subprefectul Catalin Grosu, acuzat de directorul departamentului juridic din cadrul CJ Braila ca s-a antepronuntat cu privire la legalitatea desfasurarii sedintei. 

Comentarii

comentariu

About the Author