Published On: mie, Sep 10th, 2014

Premiera, duminica, la Casa Tineretului. TMF prezinta spectacolul LA GRANDE MAGIA

Share This
Tags

grande 1 (1)Teatrul Maria Filotti Braila va invita la premiera spectacolului LA GRANDE MAGIA  de Eduardo de Filippo  duminica 14 septembrie, de la orele 18.00, la Casa de Cultura a Tineretului.

Regia apartine lui Radu Nichifor, scenografia este semnata de Vioara Bara, traducerea este realizata de Horia Garbea, consilier pentru momentele de magie este Andrei Teasca de la Teatrul de Magie Bucuresti, iar fotografiile sunt realizate de Radu Arama.

Distributia: Otto Marvuglia, magician, iluzionist – Valentin Terente, Calogero di Spelta – Lucian Panzaru, Marta di  Spelta, sotia lui Calogero – Narcisa Novac, Zaira, sotia lui Otto – Elena Andron, Mariano, amantul Martei  – Radu Horghidan, Arturo, amic al lui Otto – Dan Moldoveanu, Amelia, fiica lui Arturo – Iulia Vasilescu, Gervasio, amic al lui Otto  - Adrian Stefan, Sergentul  – Costica Burlacu, Gennarino, valetul lui Calogero  – Marius Exarhu, Matilda, mama lui Calogero  – Monica Ivascu, Gregorio,   fratele lui  Calogero- Alexandru Marin, Rosa, sora lui Calogero – Emilia Mocanu, Dna Marino   – Wanessa Radu, Dna Locascio – Catalina Nedelea, Dna Zampa – Flori Popa, D-ra Zampa  – Corina Bors, Roberto Magliano – Ionel Spalatu.

Eduardo de Filippo a fost actor, regizor, scenarist, producator, piesele sale fiind jucate pe toate meridianele, transpuse in filme remarcabile precum “Divort Italian” sau “Filomena Marturano”.

grande 5"La grande magia" se inscrie in biografia artistica a dramaturgului in anul 1948, dar este si astazi o piesa de pregnanta actualitate. Eduardo de Filippo avertizeaza ca magia iluziilor poate afecta fiinta umana, mai ales odata cu trecerea timpului si cu spectrul amagitor al neimplinirii. Actiunea este derulata abil pe doua planuri, magia concreta ca exercitiu , dar si iluzia proprie raportata la realitatea curenta.

Intr-un hotel de lux de pe riviera italiana, bogatul Calogero si tanara sa sotie, Marta , fata de care manifesta o continua gelozie, se intalnesc cu magicianul Otto Marvuglia, un om cu o familie saraca, care speculeaza ca un excroc iluziile vandute prin profesia de magician, si sprijina fuga Martei cu tanarul sau iubit, Mariano. Piesa propune confruntarea a doua lumi cu esecul iluziilor legate de realitate sub mai multe aspecte. Acest fond dramatic este speculat magistral de Eduardo de Filippo, osciland abil intre tragic si comic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-