Published On: vin, Sep 26th, 2014

PNL-PSD, mana-n mana la CJ Braila: Nechita, pastrat presedinte interimar, Avram ales vicepresedinte, PDL-istii de decor

Share This
Tags

avram si nechitaPSD-istul Ionel Avram, fost director economic al SC Concivia SA, este noul vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, acesta preluand atributiile vicepresedintelui suspendat al institutiei, Florin Mija, aflat in arest la domiciliu.

De asemenea, liberalul Ovidiu Nechita, vicepresedintele care indeplineste atributiile presedintelui suspendat Gheorghe Bunea Stancu, a fost pastrat in functie, majoritatea formata in jurul PSD renuntand la demararea procedurii de demitere a acestuia.

Situatia de la Consiliul Judetean pare sa se fi linistit, cel putin pentru o perioada. In cadrul sedintei ordinare a CJ de vineri, 26 septembrie, majoritatea formata in jurul PSD a propus desemnarea consilierului judetean PSD Ionel Avram in functia de vicepresedinte, in locul "suspendatului" Florin Mija, neatingandu-se de functia PNL-istului Nechita.

Si alesii locali ai ACL (PNL si PDL) au avut o propunere pentru fotoliul de vicepresedinte, in persoana consilierului judetean independent Marian Capatana, care insa a primit votul a doar 11 consilieri din cei 29 prezent. Astfel, cu 18 voturi "pentru", Avram a fost ales vicepresedinte al CJ Braila.

Toate acestea dupa ce , pe data de 5 septembrie, cu surle si trambite, majoritatea PSD a intrunit doua sedinte CJ de indata, in aceeasi zi, pentru a-l demite pe Nechita, fapt care le-a si reusit. Insa dupa inscaunarea lui Avram la sefia CJ, Prefectul a contestat legalitatea sedintelor uneia dintre sedinte la Tribunal, anuland astfel hotararea prin care fostul director Concivia a fost numit presedinte interimar al Consiliului.

Avram cjAvram despre Nechita: "Si-a indeplinit cu bine atributiile"

Daca pana acum, mamutul PSD din CJ a incercat in nenumarate randuri sa il elibereze din functia de presedinte interimar pe Ovidiu Nechita, de data aceasta se pare ca au renuntat la demers. Mai mult decat atat, la finalul sedintei, proaspatul vicepresedinte Avram a declarat despre Ovidiu Nechita ca "si-a indeplinit cu bine atributiile".

"E un act de normalitate. Consiliul Judetean functioneaza cu 2 vicepresedinti. In ceea ce priveste alegerea mea, preiau atributiile vicelui Mija Florin. Presedinte interimar ramane in continuare Ovidiu Nechita. Ma inteleg cu dansul, eu sunt un om cumpatat", a precizat social-democratul Ionel Avram.

Nechita despre Avram: "Sa facem echipa pentru bunul mers al judetului"

Ovidiu NechitaSi Ovidiu Nechita, seful interimar al CJ, se pare ca s-a obisnuit cu ideea ca va conduce alaturi de PSD Consiliul Judetean, precizand chiar ca alegerea lui Avram a fost un lucru bun, in contextul in care era dificil pentru el sa rezolve toate probleme institutiei.

"Eu am dorit sa colaborez cu domnul Avram. Pe viitor lucrurile vor decurge asa cum trebuie. Trebuie sa facem echipa pentru bunul mers al judetului. Este bine ca vine si al doilea vicepresedinte pentru ca sunt destul de multe probleme de rezolvat. Este destul de dificil sa le rezolv eu pe toate", a mentionat Nechita, dupa sedinta CJ.

In sala, in timpul sedintei CJ, au fost si trei parlamentarideputati braileni, respectiv UNPR-istii Marioara Nistor si Dorin Petrea, dar si democrat-liberalul Alexandru Nazare.

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author