Published On: lun, Sep 22nd, 2014

Patru cazuri noi de boala “limbii albastre”, in judetul Braila

Share This
Tags

boala limbii albastreIn urma monitorizarii animalelor din speciile receptive la boala „limbii albastre”, rumegatoare, de pe teritoriul judetului Braila, au fost identificate patru focare de boala „bluetongue” in gospodarii din localitatile Esna si Rimnicelu cate un caz si in localitatea Movila Miresii doua cazuri.

Planul de masuri pentru eradicarea bolii „bluetongue” pe teritoriul judetului Braila, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobat prin Ordin al Prefectului judetului Braila se va pune in aplicare si in zonele unde s-au inregistrat noile focare.

Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila va monitoriza modul de indeplinire a masurilor cuprinse in plan.

Reamintim ca la inceputul lunii septembrie, conform Programului de supraveghere serologica pentru bluetongue (boala limbii albastre) pe anul 2014, au fost recoltate si expediate catre laboratorul Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Braila, 10 probe de ser sanguin de la bovine, apartinand mai multor proprietari din comuna Ulmu,  judetul  Braila.

In  urma  efectuarii  examenului  pentru  detectia  anticorpilor antivirus bluetongue s-a constatat ca proba recoltata de la o bovina de pe raza unitatii administrativ teritoriale ULMU a reactionat pozitiv.

S-a  dispus  plasarea  sub  supraveghere  oficiala  a  gospodariei,  izolarea animalului si a fost interzisa deplasarea animalelor din si in gospodaria respectiva. Celelalte animale ale proprietarului unde a fost depistata bovina, au fost izolate in gospodarie si tratate cu insecticide.

Comentarii

comentariu

About the Author

-