Published On: mar, Sep 23rd, 2014

O romanca a ajuns in semifinala Concursului International “George Enescu”

Share This
Tags

1311606007festivalul_enescu copyRomanca Adela Liculescu s-a calificat in semifinala Concursului International “George Enescu”, la sectiunea pian, alaturi de Evgeny Brakhman (Rusia), Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia) si Woogil Park (Coreea de Sud).

Cea de-a doua etapa a Concursului International “George Enescu”, la sectiunea pian, a avut loc la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, pe 21 si 22 septembrie.

Juriul a fost format din Jean-Claude Pennetier (presedinte), Rolf-Dieter Arens, Dana Borsan, Philippe Dinkel, Wolfgang Manz, Andrey Pisarev si Alan Weiss.

Semifinala sectiunii pian a Concursului va avea loc pe 24 septembrie, iar finala pe 27 septembrie, la ora 19:00, la Ateneul Roman.

Concursul International “George Enescu”  este cel mai important eveniment cultural realizat de Romania, fiind continuarea Festivalului “George Enescu”.

Compozitorul roman, George Enescu, a fost director onorific al Asociatiei Muzicale Romane, facand donatii substantiale tinerelor talente. In 1912, a strans dintr-un turneu in Romania peste o mie de lire, suma din care a infiintat si acordat premiul national de compozitie.

 Astazi, Concursul International “George Enescu” descopera, sustine si promoveaza tinerii muzicieni din toata lumea. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-