Published On: mar, Sep 30th, 2014

Munitie neexplodata gasita intr-o gospodarie din Silistea. Proiectilul a fost ridicat si depozitat in siguranta

Share This
Tags

munitieMarti, 30 septembrie, in jurul orelor 10.00 echipa pirotehnica a inspectoratului a executat o misiune de asanare a terenului de munitie ramasa neexplodata la o gospodarie din comuna Silistea, unde, in timp ce proprietarul executa lucrari agricole, a descoperit un proiectil exploziv calibrul 85 mm., in stare avansata de oxidare. Acesta a anuntat dispeceratul inspectoratului prin numarul de urgenta 112. Proiectilul a fost ridicat, transportat si depozitat in siguranta.

In momentul descoperirii unor astfel de elemente de munitie, trebuie anuntate de urgenta Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, organele de politie sau autoritatile publice locale.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice atingerea munitiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul si introducerea munitiilor in diferite incaperi sau locuinte; comercializarea acestora prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase; lovirea sau miscarea munitiilor gasite in pamânt sau la suprafata; introducerea munitiilor in foc; topirea elementelor metalice ale munitiilor; taierea munitiilor cu fierastraul, scule electrice sau prin sudura; folosirea munitiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor si explozivilor provenite din munitii in scopuri artizanale; demontarea de la munitii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joaca, de catre copii, a elementelor de munitie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-