Published On: vin, Sep 12th, 2014

Mai bine de jumatate din scolile, din Judetul Braila, nu au autorizatie sanitara. In Municipiu doar 3 scoli si un liceu nu au avizul DSP

Share This
Tags

scoala-kazantzachis-Mii de copii incep luni, 15 septembrie scoala insa nu toate unitatile din Judetul Braila sunt pregatite sa intampine elevii.

Cu doar 3 zile inainte de inceperea scolii, situatia institutilor de invatamant nu este una tocmai buna. Daca in Municipiu doar 4 unitati sunt fara autorizatie sanitara, in judet situatia este mult mai grava, aici scolile avand doar autorizatii provizorii.

"Nu sunt probleme in nicio scoala sau gradinita din Municipiu Braila care sa conditioneze inceperea anului scolar. Exista in momentuld e fata Liceul Pedagocic care are toate conditiile sa inceapa scoala, ei insa au internatul si cantina in programul acela de campusuri, pe care l-am dezvoltat, dar fiind in constructie, in investitie, nu au acea autorizatie. Inceperea scolii nu depinde de acest lucru, ei au toate conditiile sanitare ca sa faca scoala, dar fiind o lucrare in investitie, acesta este statutul ei.

Scoala Kazantzakis si Sandu Aldea, nu au autorizatii din niste motive pe care nu pot deocamdata sa le inlatur. Scoala Kazantzakis are grupurile sanitare in curte iar Sandu Aldea are numai la parter nu si la etaj. Sandu Aldea intr-un an de zile va intra in reabilitare iar scoala Kazantzakis, am discutat si cu cei de la cultura, ca ei nu dau voie sa duca grupurile sanitare in scoala, si o sa incercam sa rezolvam dar si acolo este nevoie de reabilitare.

La scoala Waldorf iar este o problema in sensul in care are gradinita pe acelas palier cu scoala. Noi am separat intr-un fel oarecare. Deci nu sunt probleme de genul ca nu au apa, ca pica tavanul ca mai stiu eu ce. Astazi 3 scoli si un liceu din 17 licee si 25 de scoli sunt fara autorizatie", a declarat primarul, Aurel Simionescu.

In mediul rural, scolile si gradinitele au toaletele in curte, iar apa curenta nu este. Asta se datoreaza lipsei de fonduri pentru realizarea sistemelor de alimentare cu apa, iar primariile nu au suficiente fonduri proprii pentru astfel de investitii. Cu alte cuvinte va fi imposibil ca directorii acestor scoli sa obtina vreodata aviz de la Directia de Sanatate Publica.

Potrivit inspectorului general al ISJ Braila, Iulian Danielescu, din cele 287 de institutii scolare doar 140 au autorizatie sanitara, celelalte avand doar autorizatii provizorii.

Inspectorul scolar general al ISJ Braila, Iulian Danielescu, a cerut tuturor primarilor si directorilor de scoli din judetul Braila sa verifice toate instalatiile electrice si sanitare pentru evitarea accidentelor si luarea de masuri pentru remedierea problemelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-