Published On: vin, Sep 12th, 2014

Maestra Irina Bulmaga, marea castigatoare a Memorialului “Maria Albulet”

Share This
Tags

premiere memorial Maria AlbuletIn perioada 4-12 septembrie, la Braila are loc cea de-a VII-a editie a Memorialului "Maria Albulet". Turneul international de sah se desfasoara la Casa Memoriala" Petre Stefanescu Goanga", iar accesul publicului este liber.

Sportivi din patru tari s-au intrecut in aceasta perioada, 6 dintre ei reprezentand Romania, 1 Grecia, 2 Cehia si unul Georgia.

Marele premiu a memorialului a ramas in Romania, acesta fiind castigat de Irina Bulmaga, o moldoveanca in varsta de 21 de ani.

Memorial Maria Albulet- castigatoareMarea maestra Irina Bulmaga, sportiva legitimata la CS Politehnica Iasi, a obtinut victoria in fata Elenei Luminita Cosma, in prima runda a Turneului International feminin de sah al Romaniei – "Memorialul Maria Albulet", care a avut loc la Braila. In alte meciuri din prima runda, maestra FIDE Nato Imnadze din Georgia s-a impus in fata Marinei Makropoulou, din Grecia.

Maestrele internationale Tereza si Karolina Olsarova (Cehia) au terminat remiza, rezultat consemnat si in partida Ioana Gelip – Irina Ionescu. Marea maestra Marina Makropoulou din Grecia este fiica vicecampioanei olimpice din 1957, comemorata prin acest concurs. 

Pe locul II s-a clasat tot o romanca, Mihaela Sandu iar ultima treapta a podiumului a fost ocupata de maestra internationala Tereza Olsaroa din Cehia.

La festivitatea de premiere au participat primarul Municipiului, Aurel Gabriel Simionescu si viceprimarul Doinita Ciocan.

Locul I – Irina Bulmaga, Romania

Locul II – Mihaela Sandu, Romania

Locul III – Olsaroa Tereza, Cehia

Locul IV – Luminita Radu, Romania

Locul V – Imnadze Nato, maestra internationala

Comentarii

comentariu

About the Author

-