Published On: Soare, Sep 21st, 2014

FOTO: Victorie la scor pentru HC Dunarea. Aparare ruseasca in Polivalenta din Braila. Horjea cea mai buna marcatoare – 9 goluri

Share This
Tags

IMG_1948HC Dunarea Braila a disputat duminica, 21 septembrie, meciul din etapa a VI-a in compania echipei CSM Ploiesti. Dupa dezastrul de la Craiova, brailencele au intrat mult mai bine in joc iar apararea a fost si de aceasta data punctul forte al echipei conduse de Alexandrina Soare.

Cu un prima 7 putin diferit, fara Perianu care se resimte dupa meciul de la Craiova, fara Brot si Farcau pe extreme, cu Tomuleanu pe post de pivot si cu Boldyreva la centru, Dunarea Braila a avut in aceasta partida una dintre cele mai bune aparari din ultimele etape.

Dupa un prim atac ratat, ploiestencele deschizand scorul prin Roman, in minutul 4, HC Dunarea a fost de neoprit iar timp de 8 minute au inscris de pe orice post, marcand 7 goluri consecutive, in timp ce echipa condusa de Gheorghe Covaciu nu gasea drumul spre poarta, 7-1 minutul 12.

Cea mai mare diferenta din prima repriza s-a inregistrat in minutul 26 cand HC Dunarea avea 10 goluri peste ploiestence, 15-5. Apararea excelenta facuta de rusoaica  Anastasiia Boldyreva, jocul bun in atac si poarta inchisa de Gabriela Dobre au facut ca HC Dunarea sa intre la pauza cu un avantaj considerabil de 9 goluri, 16-7.

Repriza a doua a avut aceeasi desfasurare, Dunarea Braila dictand ritmul partidei, fiind incurajata mai mult decat oricand de publicul telespectator. Echipa condusa de Covaciu a avut de trecut peste un "tanc rusesc" si anume Boldyreva care a blocat orice incercare a ploiestencelor de a ajunge la poarta aparata, in a doua repriza, de Elena Voicu.

Cu Horjea (9 goluri) si Moldovan (8 goluri) intr-o forma de zile mari, dar si cu poarta bine aparata de Dobre si Voicu, Dunarea Braila a umilit CSM-ul lui Covaciu si a castigat la o diferenta de 14 golori, tabela aratand dupa 30 de minute de joc, 34-20.

HC Dunarea: Horjea – 9 goluri (2 de la 7 m),  Moldovan -8 (2 de la 7 m), Farcau -4, Boldyreva -3 ( 1 de la 7 m), Czeczi -3, Marchidanu -2, Ganichkina – 2 ( 1 de la 7 m), Brot -2 si Safta -1. 

CSM Ploiesti:  Roman -7, Gherman -2 (1 de la 7 m), Shutska -2, Sheiko -2, Dincu -2, Ionescu -2, Curtean)-1, Preda -1 si  Vlaskalic -1.

Dupa aceasta victorie, Dunarea Braila acumuleaza 15 puncte si este la egalitate cu Baia Mare, ocupand locul 4 in clasament.
Etapa viitoare, echipa condusa de Alexandrina Soare va face deplasarea la Deva, meciul urmand sa aiba loc duminica, 28 septembrie la orele 11.00.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-