Published On: mie, Sep 3rd, 2014

FOTO Victorie categorica in fata Zalaului. HC Dunarea ramane pe primul loc. Horjea, cea mai buna marcatoare – 9 goluri

Share This
Tags

IMG_0542Dunarea Braila a intalnit in etapa a II-a a Ligii Nationale de handbal feminin echipa condusa de selectionerul Gheorghe Tadici, HC Zalau.

Cu toate ca au inceput meciul mai greu, fiind conduse in primele 4 minute, 1-2, brailencele si-au revenit, iar de la egalul inregistrat in minutul 5, 3-3, elevele Alexandrinei Soare au trecut la conducere pe tabela de marcaj.

Diferenta a fost facuta in 6 minute, timp in care, datorita apararii foarte bune, a paradelor portarului Dobre si a golurilor marcate de Perianu, Irimia, Brot si Moldovan, Dunarea Braila s-a distanta, 6-3 minutul 11, in timp ce Zalaul nu gasea drumul spre poarta.

In minutul 20, jucatoarele de la HC Zalau, impinse de pe banca de Gheorghe Tadici, care a fost avertizat de arbitrii cu cartonas galben inca din minutul 15, s-au apropiat la un gol de brailence,10-9 insa nu au avut puterea sa treaca la conducere, Gabriela Dobre fiind de neoprit in poarta. 

A urmat din nou un joc perfect al Dunarii Braila, care prin reusitele Adei Moldovan (2), si ale lui Brot si Horjea s-a distanta din nou, 14-9 minutul 23, ca dupa 30 de minute de joc tabela sa arate 18-13.

Partea a doua a meciului a fost tot a brailencelor, care au avut un joc fara greseala si profitand de apararea foarte slaba a adversarelor au oferit publicului un adevarat spectacol marcand gol dupa gol.

In minutul 44, prin trei reusite ale Alinei Horjea, cea mai buna marcatoare din acest meci, si una a Ramonei Farcau, Dunarea Braila mareste diferenta la 9 goluri, 24.15. Jocul perfect al brailencelor a continuat pana la final, aici adaugand si paradele Elenei Voicu care a scos doua lovituri de la 7m si ale Gabrielei Dobre, diferenta la final de meci fiind de 10 goluri, 33-23.

Dupa acest meci, HC Dunarea ramane pe primul loc in clasamentul Ligii Nationale, avand 6 puncte si un golaveraj de +23.

HC Dunarea Braila-HC Zalau 33-23 (18-13)
HC Dunarea Braila: Horjea 9 goluri, Brot 6, Moldovan 6, Irimia 4, Perianu 4, Farcau 3, Safta 1
HC Zalau: Constantinescu 7 goluri, Pintea 4,Trif 3, Puiu 3, Rob 2, Bardac 2, Cirligeanu 1
Aruncari de la 7m: 4/3, respectiv 11/8
Eliminari: 3 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.

In etapa a III-a, Dunarea Braila disputa primul meci in deplasare, din acest sezon, intalnind, duminica, 7 septembrie, de la orele 11 CSM Unirea Slobozia. Partida din etapa urmatoare va fi arbitrata de cuplul Nastase/Stancu-B/BZ  iar observatorul meciului va fi Ct. Banciu.

Urmatorul meci din Polivalenta din Braila va avea loc, sambata, 13 septembrie, cand HC Dunarea primeste vizita celor de la "U" Alexandrion Cluj, meci care va incepe la orele 15.30.

Comentarii

comentariu

About the Author

-