Published On: mie, Sep 10th, 2014

EXCLUSIV Surse Prefectura: “Sedinta CJ in care a fost demis Nechita poate ajunge la Parchet. Au existat operatiuni administrative nelegale, nu doar hotarari. Decide judecatorul”

Share This
Tags

Avram si Otilia DutaSurse juridice din cadrul Institutiei Prefectului au declarat pentru Infobraila ca prefectul a solicitat Tribunalului Braila, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, anularea hotararilor adoptate in cadrul sedintei Consiliului Judetean din data de 5 septembrie, insa instanta poate sesiza Parchetul de pe langa Tribunalul Braila daca in cauza exista indicii temeinice privind savarsirea unro fapte de natura penala.

Conform acelorasi surse, in adresa Institutiei Prefectului catre Tribunalul Braila se face referire la "nelegalitatea operatiunilor administrative care au stat la baza adoptarii hotararilor", fapt care excede competentele Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Braila.

"Au existat si operatiuni administrative savarsite prin incalcarea legii, nu doar s-au adoptat hotarari nelegale. Depinde de judecatorul de la Tribunal daca sesizeaza Parchetul. In cazul in care in cauza observa fapte ce tin de penal si nu de contencios administrativ si fiscal, judecatorul va sesiza Parchetul", au precizat sursele citate.

sedinta 1 404Prefectul judetului Braila, Vasilica Vilcu, a cerut, miercuri, 10 septembrie, Tribunalului Braila anularea hotararilor luate in cadrul sedintei CJ de indata, din 5 septembrie, astfel, conform legii, la conducerea interimara a Consiliului Judetean se intoarce liberalul Ovidiu Nechita.

In sedinta din 5 septembrie, 18 consilieri judeteni (PSD, UNPR, PP-DD si independentul Silviu Radu) au votat demiterea lui Nechita din functia de vicepresedinte al CJ si numirea consilierului judetean PSD Ionel Avram in aceasta functie.

"In urma exercitarii controlului de legalitate asupra hotararilor Consiliului Judetean, din data de 5 septembrie, s-a constantat nelegalitatea acestora precum si a operatiunilor administrative ce au stat la baza lor", precizeaza Institutia Prefectului in adresa transmisa Tribunalului Braila.

Conform legii, actele atacate in instanta de prefect se suspenda de drept.

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author