Published On: mie, Sep 10th, 2014

EXCLUSIV Nechita se intoarce la sefia CJ Braila. Hotararile luate de majoritatea PSD s-au suspendat de drept

Share This
Tags

Nechita paraseste salaPrefectul judetului Braila, Vasilica Vilcu, a cerut Tribunalului Braila anularea hotararilor luate in cadrul sedintei CJ de indata, din 5 septembrie, astfel, conform legii, la conducerea interimara a Consiliului Judetean se intoarce liberalul Ovidiu Nechita.

"In urma exercitarii controlului de legalitate asupra hotararilor Consiliului Judetean, din data de 5 septembrie, s-a constantat nelegalitatea acestora precum si a operatiunilor administrative ce au stat la baza lor", precizeaza Institutia Prefectului in adresa transmisa Tribunalului Braila.

Conform legii, actele atacate in instanta de prefect se suspenda de drept.

PNL si PDL au cerut ca Institutia Prefectului sa verifice legalitatea sedintei de indata, in care Nechita a fost demis din functie, iar Ionel Avram, consilier judetean PSD, a fost ales vicepresedinte al Consiliului, preluand atributiile sefului suspendat al CJ, Gheorghe Bunea Stancu, aflat in arest la domiciliu.

Senatorul Catalin Boboc, liderul PNL Braila, a declarat in exclusivitate pentru Infobraila ca din punct de vedere politic, partidul va incerca sa formeze o majoritate in Consiliul Judetean, care sa il mentina pe Nechita la sefia institutiei.

"Daca erau legale hotararile, nu mai comentam. Majoritatea e majoritate, insa totul trebuie facut in cadru legal. Nu va ascund faptul ca suntem in discutii cu alte partide pentru a forma o majoritate in CJ. Ramane sa vedem daca ne si iese", a precizat Boboc.

Sedinta din 5 septembrie: Inscaunarea lui Avram

Pe data de 5 sepptembrie, Ionel Avram, fostul directorul economic al Concivia, a fost votat vicepresedinte al Consiliului Judetean, dupa demiterea liberalului Ovidiu Nechita, preluand atributiile presedintelui Consiliului, Gheorghe Bunea Stancu, aflat in arest la domiciliu. Consilierul judetean Avram a fost votat in unanimitate de cei 18 consilieri judeteni (PSD, PP-DD, UNPR si independentul Silviu Radu), prezenti la sedinta.

nicu Nita CJInscaunarea lui Avram a venit dupa o zi extrem de agitata la Consiliul Judetean. Dupa ce vineri dimineata, la ora 10.00, a avut loc o sedinta CJ de indata, convocata de vicele liberal al CJ, Ovidiu Nechita, o alta sedinta de indata a fost convocata de consilierii judeteni PSD, PP-DD si UNPR pentru ora 15.00.

Convocarea celei de a doua sedinte a venit dupa ce vicele CJ, Ovidiu Nechita, a refuzat sa puna pe ordinea de zi proiectele solicitate de majoritatea formata in jurul PSD, printre care si demiterea sa. Alesii locali PSD nu au participat la vot, ordinea de zi primind doar 7 voturi "pentru" (PNL, PDL si independentul Marian Capatana), 1 vot "impotriva" (Silviu Radu) si 1 abtinere (PNTCD).

Sedinta 404Dupa incheierea sedintei CJ de dimineata, majoritatea PSD a convocat o alta sedinta de indata pentru ora 15.00, la aceasta participand si consilierii PNL, inclusiv vicele Ovidiu Nechita. Pe ordinea de zi a aceste sedinte s-a aflat demiterea lui Nechita si inlocuirea acestuia cu un alt consilier judetean.

Liberalul Nechita le-a spus consilierilor aflati in sala ca sedinta nu este constituita legal, moment in care consilierul judetean PSD, Ionel Avram, a spus ca majoritatea formata in jurul PSD se va retrage si va desfasura sedinta in alta sala.

"Blocati institutia domnule Nechita. In conditiile acestea ne retragem si ne desfasuram sedinta in alta sala", a declarat in plenul CJ, Ionel Avram.

Consilierii judeteni PSD, PP-DD, UNPR, independentul Silviu Radu, dar si PNL-istul Cristian Ancuta, s-au retras intr-o alta sala de sedinte, la etajul 4 al Palatului Administrativ. Dupa aproximativ 10 minute, timp in care directorul juridic al CJ a refuzat sa intre in sedinta ad-hoc, precizand ca aceasta trebuie sa se desfasoare tot in sala in care a inceput si nu in alta incapere, majoritatea formata in jurul PSD, insa fara liberalul Ancuta, s-a intors in Sala Mare a Prefecturii, reluand lucrarile sedintei convocate pentru ora 15.00.

silviu RaduCei 18 consilieri prezenti la sedinta au ales in unanimitate un presedinte de sedinta, in persoana PSD-istului Ionel Avram, iar apoi, tot in unanimitate, au votat demiterea din functia de vicepresedinte CJ a liberalului Ovidiu Nechita.

Consilierii au luat o pauza pentru ca decizia sa ii fie adusa la cunostinta lui Nechita, asa cum prevede legea. Consilierii PSD erau ingrijorati de faptul ca liberalul ar fi parasit cladirea CJ, neputand lua la cunostinta, deci suspendandu-se sedinta. Totusi, dupa 15 minute, functionarii CJ au anuntat faptul ca Ovidiu Nechita a semnat ca a luat la cunostinta de demiterea sa din functie, document prezentat presei.

Pe repede inainte, consilierii judeteni l-au ales pe Ionel Avram, singura propunere, venita din partea PP-DD, in functia de vicepresedinte, iar apoi i-au dat, tot prin vot, atributiile sefului suspendat al CJ. Sedinta CJ s-a incheiat dupa aproximativ 2 ore, la ora 17.00.

Toate deciziile votate de alesii locali au fost citite in plenul CJ de consilierul independent Silviu Radu, presedintele comisiei de numarare a voturilor.

Astfel, prin votul celor 18 consilieri judeteni, noul sef interimar al CJ Braila este directorul economic al Concivia, Ionel Avram.

Comentarii

comentariu

About the Author