Published On: vin, Sep 12th, 2014

Elevii braileni, de clasa I si a II-a, nu vor avea dupa ce sa invete, in primele doua saptamani

Share This
Tags

elevi-clasa-intai1Anul scolar, care incepe luni, 15 septembrie, se anunta un experiment pentru elevii din clasele I si a II-a acestia neavand manuale. Ca atare, dascalii vor trebui sa recurga la artificii pentru a preda si aceste materii.

Ministerul Educatiei Nationale a anunt ca procedurile de licitatie pentru achizitionarea de manuale noi – pe hartie si digitale -, destinate claselor I si a II-a, continua.

"MEN a luat act de Decizia Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) si va face ajustarile necesare, acolo unde acest lucru s-a dispus. MEN asigura elevii, parintii si dascalii ca manualele vor ajunge in scoli imediat ce procedura de licitatie se va finaliza si ca institutia face toate demersurile pentru ca acest lucru sa se intample cat mai repede, respectand, insa, termenele legale”, sustine MEN.

Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a decis, miercuri, continuarea procedurii pentru reevaluarea ofertelor depuse in cadrul licitatiei pentru realizarea manualelor scolare, dupa ce trei contestatii au fost admise, sase admise in parte si doua respinse. Nu se stie inca daca licitatia va fi reluata sau nu, dar in orice caz, noile manuale nu mai ajung pe bancile scolilor pana pe 15 septembrie, potrivit editorilor.

Inspectorul general, al ISJ Braila, Iulian Danielescu a declarat vineri ca manualele pentru clasa I si a II-a vor ajunge intr-o saptamana, doua la Braila, asta daca se rezolva problema licitatie, pana atunci orele de curs urmand sa fie sustinute de invatatori fara manuale alternative din editiile anterioare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-