Published On: mar, Sep 23rd, 2014

Deputatul Marioara Nistor despre Ordonanta traseistilor: “Un act de normalitate. Care e elementul de imoralitate?”

Share This
Tags

Marioara NistorDeputatul Marioara Nistor, presedinte UNPR Braila si fost lider al filialei locale a PP-DD, a declarat in plenul Camerei Deputatilor ca Ordonanta de Urgenta nr.55/2014, denumita de presa Ordonanta traseistilor,  este "un act de normalitate, deoarece da posibilitatea alesilor locali sa opteze pentru ce formatiune politica doresc".

Nistor mai sustine ca respingerea de catre Camera Deputatilor a Ordonantei traseistilor nu schimba cu nimic efectele acestui act normativ, "absolut necesar in actualul context politic, mai ales in urma infiintarii Aliantei dintre PDL si PNL". 

"Nu se poate vorbi de OUG 55/2014 ca fiind un act imoral si generator de voturi spre candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidentiale. Dimpotriva! Documentul este, in opinia mea si a altor oameni cu gandire logica, un act de normalitate, deoarece da posibilitatea alesilor locali, primari, presedintilor de consilii judetene, consilierilor, sa opteze pentru ce formatiune politica doresc. Oricum, multi dintre primari au recunoscut direct ca, desi au fost alesi pe lista unei anumite formatiuni, in rastimpul trecut de la alegerile locale si-au schimbat radical viziunea si orientarea, deci erau doar formal inscrisi intr-un partid, dar de facto lucrau pentru un altul! Atunci care este elementul de noutate sau de imoralitate? Absolut niciunul!", a precizat parlamentarul brailean.

Ordonanta traseistilor a fost publicata in Monitorul Oficial, marti, 2 septembrie 2014, astfel ca orice primar sau consilier local isi poate schimba "culoarea politica" fara sa isi piarda functia.

Alesii locali care isi vor schimba formatiunea – in termenul de 45 de zile prevazut de ordonanta – o vor putea face o singura data, ei putand alege un partid, o organizatie a minoritatilor nationale sau statutul de independent. 

Comentarii

comentariu

About the Author

-