Published On: lun, Sep 8th, 2014

Daca demisiona de la sefia CJ, Stancu putea fi liber! “Cata vreme detine functia se impune arestul la domiciliu”

Share This
Tags

Stancu TribunalPe data de 3 septembrie, Tribunalul Galati a decis ca presedintele suspendat al CJ Braila, social-democratul Gheorghe Bunea Stancu, sa ramana in arest la domiciliu inca 30 de zile. Stancu a contestat decizia judecatorului, contestatia urmand sa fie solutionata de Curtea de Apel.

Cand a luat hotararea ca Bunea Stancu sa ramana in arest la domiciliu pentru inca 30 de zile, mai precis pana pe data de 6 octombrie, judecatorul de la Tribunalul Galati a apreciat ca "din probele administrate pana acum in cauza, (…) rezulta suspiciunea rezonabila" ca seful suspendat al CJ a savarsit infractiunile de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese.

Stancu tribunal gl 1De asemenea, instanta a considerat faptul ca in cazul lui Stancu, care indeplineste functia de presedinte al Consiliului Judetean Braila, masura arestului la domiciliu este necesara "pentru buna desfasurare a activitatii de strangere de probe", functia conferindu-i "un ascendent moral semnificativ asupra angajatilor institutiei si implicit a persoanelor implicate in procedurilor de atribuire a contractelor".

Cea mai importanta fraza din motivarea Tribunalului Galati face trimitere clara la faptul ca decizia prelungirii duratei arestului la domiciliu este strans legata de faptul ca Bunea Stancu inca detine functia de presedinte al Consiliului Judetean: "Cata vreme inculpatul indeplineste aceeasi functie, avuta in vedere la luarea masurii preventive, se impune mentinerea masurii respective."

Comentarii

comentariu

About the Author