Published On: mie, Sep 17th, 2014

Cupa “Costica Dafinoiu”, sambata, la Viziru. Legenda boxului brailean va primi titlul de cetatean de onoare

Share This
Tags

Afis boc Costica DafinoiuAntrenor de mai bine de 30 de ani, Costica Dafinoiu este legenda boxului brailean si romanesc. Acesta boxeaza de la 16 ani si pregateste, la randul sau, viitori campioni, la CSM Braila.

Sambata, legenda boxului brailean va fi celebrata chiar in comuna natala. Cu incepere de la orele 17.00, pe stadionul de fotbal din comuna Viziru va avea loc o gala de box care va fi dedicata marelui pugilist, cupa "Costica Dafinoiu".

La aceasta competitie vor participa pugilisti din Constanta, Onesti si Braila.

Cu bronzul obtinut la Montreal, Costica Dafinoiu a intrat in istoria boxului românesc. Sportivul de la „semigrea" medaliat olimpic in 1976 este maestru al sportului. Acum antreneaza in Braila cu regretul ca ai sai concitadini nu mai sunt atrasi de sport ca altadata.

Primarul comunei Viziru, Dima Priceputu a promis in urma cu ceva timp, faptul ca va acorda titlul de cetatean de onoare marelui pugilist, edilul urmand ca sambata sa ii inmaneze lui Dafinoiu aceasta distinctie.

Miercuri si joi, gale la CSM Braila

Astazi si maine, in sala de antrenament de la clubul brailean vor avea loc mai multe partide amicale intre componentii lotului national al Republicii Moldova si componentii Centrelor Olimpice de box, pentru juniori si tineret de la Braila si Resita.

Lotul celor din Republica Moldova este alcatuit din 10 sportii printre ei fiind si vicecampionul mondial de la juniori, din 2013, Vladislav Tugui.

Antrenorul Centrului Olimpic de la Braila, George Pertea va lipsi de la actiunea de sambata, el plecand la pregatiri, alaturi de lotul Romaniei, in Ungaria, lot din care face parte si braileanul Robert Jitaru.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-