Published On: vin, Sep 19th, 2014

Contraperformanta istorica in handbalul romanesc. HC Dunarea – 3 (trei) goluri intr-o repriza. Cel mai slab raport – 1 din 12 pentru Perianu

Share This
Tags

HC Dunarea grupDin 2012 si pana astazi HC Dunarea a reusit sa obtina doar un rezultat bun in Oltenia si unul de egalitate. 10 aprilie 2013, cu Cristi Preda pe banca, la putin timp de la plecarea lui Ioan Baban, Dunarea Braila se intorcea victorioasa din Banie, SCM Craiova -HC Dunarea Braila 21-23. In sezonul 2011-2012, brailencele s-au intors cu o infrangere usturatoare din Banie, cu toate ca diferenta de scor nu a fost decat de un gol. Cu un joc foarte slab, brailencele au ratat atunci 5 aruncari de la linia de 7 metri.

La inceputul acestui an, HC Dunarea condusa de Alexandrina Soare a venit cu un punct care a cantarit mult in sezonul trecut. 23-23 s-a terminat partida din februarie insa egalul de la Craiova a nemultumit multa lume.

18 septembrie 2014 – HC Dunarea a facut deplasarea la Craiova acolo unde a intalnit o echipa mult mai puternica decat in sezoanele trecute. Cu "pepiniera" de la Baia Mare si cu un antrenor campion Mondial, echipa din Banie a dat cu terenul in cap vedetelor de la HC Dunarea Braila.

Cu un inceput pe care nu l-am vazut de mult la Dunarea Braila, elevele Alexandrinei Soare au condus detasat in prima repriza, au inchis poarta si au marcat din orice pozitie, 1-6 arata tabela dupa 10 minute de joc, insa minunea nu a tinut decat pana la sfarsitul primei reprize. Brailencele au profitat cat au putut de greselile echipei gazda si la pauza aveau un avans de 8 goluri, 5-13.

Din cei 1000 de spectatori aflati in sala Sporturilor din Craiova, nici cel mai mare suporter al echipei nu credea ca SCM-ul va intoarce scorul.

Se fluiera inceputul cele de-a doua repriza, Horjea marcheaza primul gol si apoi incepe potopul. 6 goluri marcheaza Craiova in timp ce brailencele incercau sa ajunga la poarta oltencelor, 11-14 minutul 41.

De aici Braila a tras frana de mana, jucatoarele si-au pus mainile in sold si poarta a ramas goala. Fara solutii pe banca, Alexandrina Soare nu a avut ce sa faca, rolul antrenorului fiind acela de a duce jucatorul in fata portii, daca acesta nu e in stare sa bage mingea in poarta, atunci vina ii apartine in totalitate.

In minutul 41 Ada Moldovan gaseste drum spre poarta insa oltencele vin ca avalansa marcand 4 goluri consecutive si stabilind egalitatea, 15-15 minutul 48.

Minutul 49, Braila marcheaza ultimul gol si se afla pentru ultima data la conducerea partidei, 15-16.

In ultimile 10 minute din joc s-au marcat 7 goluri, toate inscrise de oltence, scor final 22-16.

Cel mai slab raport de joc l-a inregistrat Gabriela Perianu care din 12 actiuni la poarta a marcat doar 1 gol. Pe locul 2 la ratari s-a aflat Ada Moldovan care din 12 actiuni nu a inscris decat 4 goluri dar si extrema Adina Brot care din 6 actiuni la poarta oltencelor nu a marcat decat un gol. In total, Dunarea Braila a avut nu mai putin de 28 de ratari!

Ziua 18 septembrie 2014 a intrat in istoria handbalului romanesc si mai ales a celui brailean. Dunarea Braila a reusit contraperformanta de a da 3 goluri intr-o singura repriza si cu greu, o echipa din Romania sau din lume va mai reusi un asemenea rezultat negativ.

Marcatoare:

HC Dunarea: Alina Horjea -5 goluri/din 6 actiuni,  Ada Moldovan -4/12, Ramona Farcau -3/6, Raluca Irimia -2/2, Gabriela Perianu -1/12 Adina Brot – 1/6.

SCM Craiova: Parvut -8, Ianasi -6 goluri, Tanasie -2, Eidem -3, Apipie -1, Florica -1 si Cioaric -1.

Comentarii

comentariu

About the Author

-