Published On: lun, Sep 29th, 2014

Braileanul Florentin Coman, liderul generatiei ’98. De la saracia din Braila la Academia lui Hagi

Share This
Tags

1769Florinel Coman, unul dintre fotbalistii generatiei '98, este vazut de specialisti drept cel mai bun atacant al generatiei sale.

Plecat de la Braila la varsta de 13 ani, departe de familie, de parinti si de bunicii Florinel s-a adaptat greu la noua echipa insa acum este indispensabil pentru grupare patronata de Gheorghe Hagi.

Florinel Coman este portretul fotbalistului din noua generatie, cu problemele recente ale societatii romanesti.

Crescut de bunici, intr-un cartier sarac din Braila, Florinel a inceput sa joace fotbal la varsta de 8 ani, iar primul sau antrenor la CS Luceafarul a fost Nicusor Boldovin.

Departe de parinti, care au fost nevoiti sa plece din tara sa lucreze pentru a-i oferi un trai mai bun, Florinel era dus la antrenamente de bunicii sai.

120-comanParintii au plecat in Spania cand Florin avea noua ani si bunicii au fost cei care l-au crescut. Tot ei il sunau pe tata in Spania sa-i ceara bani pentru echipament, deplasari sau cantonamente – cateodata si 1.000 de lei pe luna. Ii trimitea, dar nu fara sa se intrebe daca merita.

Remarcat de cei de la Academia lui Hagi, la doar 13 ani Florinel a luat drumul Constantei. Timid din fire acesta s-a adaptat mai greu la echipa, insa fiind incurajat de parinti a continuat sa munceasca.

Primul de care s-a apropiat la Academie a fost chiar fiul marelui fotbalist Gheorghe Hagi, Ianis. Da la un simplu antrenament, acestia au facut echipa iar astazi sunt de nedespartit.

Desi la inceput li s-a parut retras si rusinos, baietii spun acum ca nu e asa linistit pe cat pare si ca „nici nu mai are cuvantul «timid» in vocabular”. E in topul listei de penalizari afisate in holul hotelului, langa programele de antrenament, un sistem care contorizeaza abaterile de la regulamentul Academiei: daca nu predau telefoanele seara, inainte de culcare, daca nu au patul facut, daca nu poarta camasi albe la scoala, daca nu au carti si caiete la ora de studiu din fiecare seara.

Ambitia, forta si viteza sunt calitatile care fac din Florinel cel mai bun atacant al generatiei '98.

In acest weekend, Ianis Hagi si ceilalti pusti antrenati de Florin Raducioiu au razbunat ultimele infrangeri la scor suferite de echipele nationale de juniori ale Romaniei.

In partida cu danezii, erou a fost atacantul brailean Florinel Coman, un pariu propus de Academia lui Gica Hagi. In prima jumatate de ora, Coman a punctat de trei ori, risipind orice dubiu in privinta castigatoarei.

Cu mult mai multa incredere in sine, cu calitati exceptionale pe teren, Florinel mai are un singur vis de realizat si anume sa ajunga sa inscrie pentru nationala de seniori.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-