Published On: mar, Sep 9th, 2014

Braileanul Antonel Bunu, patronul televiziunii MEGA TV, condamnat la inchisoare in dosarul “Mita la MAI”: 6 luni cu suspendare

Share This
Tags

antonel bunuCristi Antonel Bunu (foto), in varsta de 46 de ani, administratorul SC CCC BLUE TELECOM SA Braila, firma care detine televiziunea locala MEGA TV, a fost condamnat definitiv la 6 luni de inchisoare cu suspendare in dosarul "Mita la MAI".

Luni, 8 septembrie, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv pe afaceristul galatean Catalin Chelu la 6 ani de inchisoare cu executare pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat in Ministerul de Interne, Dan Valentin Fatuloiu. Bunu-un apropiat al lui Chelu, dar si alt acolit al omului de afaceri, au fost condamnati la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la infractiunea de dare de mita , in timp ce un al treilea "ucenic" a primit 4 ani de inchisoare cu executare.

CINE E Antonel Bunu?

In perioada 1995-1996, Bunu a fost director al SC CONY SAT SA, firma avand ca domeniu de activitate, televiziunea prin cablu, si care detinea postul de televiziune local MEGA TV, iar in perioada 1996-2005 a fost administrator al SC MEGA CONSTRUCT SRL, societate cu acelasi domeniu de activitate. Din 2005 si pana in prezent, braileanul a fost director si administrator al CCC Blue Telecom (domeniu de activitate: televiziune prin cablu).

Potrivit Adevarul, SC Conysat Braila a fost transferata pe numele lui Bunu si al mamei lui Chelu, in mod strategic, in 1997, cu putin inainte de divortul lui Catalin Chelu de prima sotie, Corina. Scopul era evitarea partajului. Desi in acte figureaza Bunu, adevaratul patron este insa Chelu. Desi firma de televiziune prin cablu (devenita intre timp Mega TV si apoi CCC Blue Telecom) incasa destui bani din cele peste 30.000 de abonamente, plata salariilor angajatilor se facea din an in Paste.  

mega tv Decizia luata de judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea, cei care au solutionat si dosarul ICA-Voiculescu, este definitiva.

In acest dosar, trimis instantei in decembrie 2010, Catalin Chelu a fost acuzat de dare de mita si cumparare de influenta, iar Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, apropiati ai omului de afaceri galatean, de complicitate la dare de mita.

Catalin Chelu a fost acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie 2010, i-a promis chestorului sef Dan Valentin Fatuloiu suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu – care, potrivit procurorilor DNA, a fost denuntator în acest dosar – trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia", potrivit Mediafax.

In 23 noiembrie 2010, Fatuloiu a fost revocat din functie, la scurt timp dupa scandalul privind mita de un milion de euro care i-ar fi fost promisa de Chelu pentru a-i rezolva dosarele penale. Decizia a fost luata in urma verificarilor facute de Corpul de control al MAI la Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt. Controlul a fost dispus in urma asasinatului din 14 noiembrie de la Piatra Neamt şi dupa ce fostul sef al IPJ Neamt, Aurelian Vasea Soric, a fost acuzat ca ar "pactiza" cu lumea interlopa.

Sursa foto Antonel Bunu: Obiectiv Vocea Brailei

Comentarii

comentariu

About the Author