Published On: lun, Sep 15th, 2014

Bellu si Bitang, antrenorii de aur ai gimnasticii romanesti, au parasit lotul national

Share This
Tags

octavian_belu_si_mariana_bitangOctavian Bellu si Mariana Bitang, cei mai medaliati antrenori din istoria gimnasticii romanesti, au trecut la conducerea lotului olimpic la inceputul anilor '90. Bellu a devenit principal in 1990, desi se afla in colectivul de antrenori inca din 1981, iar Bitang s-a alaturat in 1993.

Dupa 24 de ani, la conducerea gimnasticii romanesti, cei doi au decis sa paraseasca definitv lotul national.

Mariana Bitang a declarat luni, pentru Mediafax ca aceasta decizie este definitiva insa nu a spus motivul pentru care au luat aceasta decizie.

"Dupa Campionatele Europene, dupa luna iunie, calitatea noastra de antrenori coordonatori a incetat. Este o decizie definitiva. Incercam sa mai ajutam cum putem, am facut cat am putut", a declarat Mariana Bitang.

Bitang si Bellu vor continua insa implicarea in parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom si gimnastica feminina, conform contractului care a fost semnat in primavara acestui an, suma donata de sponsor fiind de 2,5 milioane de euro pentru dezvoltare si selectie la nivelul copiilor, in intervalul 2014-2016. Printre prevederile acestui proiect se numara si selectionarea a circa 150 de copii din toata tara, cu varste intre 5 si 9 ani, care vor intra in pregatire in sase centre regionale: Bucuresti (cluburile Steaua si Dinamo), Deva, Onesti, Timisoara si Constanta.

Echipa Romaniei, formata din gimnastele Larisa Iordache, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Ana Maria Ocolisan, Silvia Zarzu, Paula Tudorache si rezerva Ioana Nicoara, va participa la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), intre 3 si 12 octombrie, potrivit inscrierilor nominale anuntate de forul international de profil (FIG).

Gimnastele tricolore vor fi insotite de staful tehnic format din Lacramioara Moldovan, Lucian Sandu si Cristian Moldovan.

Comentarii

comentariu

About the Author

-