Published On: mar, Sep 9th, 2014

Bazinul de inot, de la paragina, la o noua sansa!

Share This
Tags

bazin de inot brailaBazinul de inot al Liceului cu Program Sportiv din Braila a fost construit in 1967, iar in anul 1992, printr-un ordin al ministrului tineretului si sportului, a fost dat, pentru o perioada de 20 de ani, in grija LPS. Astazi, bazinul in care au invatat tainele inotului campioane ca Diana Mocanu sau Camelia Potec se afla in paragina, sute de copii fiind in pericol sa se accidenteze.

Deputatul Petrea Dorin Silviu a facut apel la Ministerul Tineretului si Sportului pentru sprijinirea lucrarilor de reabilitare a bazinului de inot din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Braila. Acesta a subliniat gravitatea starii cladirii in care se desfasoara antrenamentele de inot.

„Sute de copii care se pregatesc in bazinul de inot al Liceului cu Program Sportiv sunt zilnic amenintati de un mare pericol. Cladirea are probleme grave la tavan, care s-a curbat foarte mult si exista riscul ca acesta sa cada peste cei care se antreneaza zilnic acolo. Deja bucati mari de tencuiala din plafon au cazut in bazin. Cladirea este afectata de condens si igrasie, situatie care ar putea afecta sanatatea sportivilor”, a precizat Petrea.

Deputatul Petrea Dorin Silviu a solicitat informatii cu privire la alocarile bugetare pentru reabilitarea cladirii si planul de organizare a lucrarilor.

„Bazinul de inot al Liceului cu Program Sportiv din Braila este poate cel mai valoros din natatia romaneasca, fiind locul de formare a campionilor europeni si mondiali in domeniu. Diana Mocanu, Camelia Potec, Laura Sachelarie, Beatrice Coada Caslaru sau Catalina Casaru sunt doar cativa dintre liderii natatiei romanesti formati de aceasta scoala braileana”, a completat deputatul UNPR.

Autoritatile locale au semnalat faptul ca in eventualitatea in care bazinul va trece in subordinea lor, in lipsa unor alocari bugetare vor fi nevoite sa il inchida.

Deputatul Petrea Dorin Silviu a solicitat ministerului de resort sa identifice solutii viabile pentru ca bazinul de inot sa fie reabilitat si sa se asigure functionarea acestuia in conformitate cu standardele legale.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-