Published On: lun, Sep 1st, 2014

Bacalaureat sesiunea toamna: Braila – promovabilitate de 30,41%, peste media nationala

Share This
Tags

examenele-bat-la-usa-incep-inscrierile-pentru-bacalaureat_9b3568bf64_thumb_630_380Ministerul Educatiei Nationale a centralizat rezultatele candidatilor care au sustinut probele examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamna 2014. Potrivit acestuia, Braila a avut un procent de promovabilitate de 30,41%, trecand examenul de Bacalaureat mai putin de o treime din candidati.

Potrivit inspectorului general al ISJ Braila, Iulian Danielescu, procentul de promovare la sesiunea de toamna a bacalaureatului a fost de 30,41%, din seria curenta promovand 29,01% dintre candidati, iar din seriile anterioare 33,17%.

”Consider ca rezultatul pentru sesiunea de toamna este normal. Acest procent, tinand cont ca acum s-au prezentat doar corigentii si cei care nu au promovat sesiile anterioare, este bun. Am inteles ca este peste media nationala, deci inseamna ca elevii din Braila s-au pregatit cu simt de raspundere pentru acest examen, oricum, nu ne gandim la un rezultat mai bun cand vine vorba despre sesiunea de toamna a bacalaureatului. Vom analiza rezultatele pe toate unitatile de invatamant liceal si in functie de rezultatele analizei vom lua masuri in urmatorul an scolar. E un rezultat normal pentru examenul de toamna”, a declarat seful ISJ Braila, Iulian Danielescu.

Trei sportivi braileni au sustinut in  aceasta toamna examenuld e Bacalaureat, Marian Pita, Gabriela Perianu si Adrian Boldeanu. Toti trei au scapat de emotii si au promovat examenul maturitatii.

Cea mai mare media inregistrata in aceasta sesiune, in Braila a fost de 7,80 obtinuta de o eleva a Liceului Mihail Sebastian. 105 elevi au avut medii intre 5-5,99 iar cele mai multe medii s-au inregistrat intre 6-6.99, in Braila, 168 de elevi obtinand medii in acest interval.

Luni, 1 septembrie se pot depune contestatii iar rezultatele finale vor fi facute publice, joi, 4 septembrie.

Comentarii

comentariu

About the Author

-