Published On: lun, Sep 29th, 2014

Actorii braileni urca pe scena teatrului din Galati. “Camera Albastra”, joi, la Teatrul “Fani Tardini”

Share This
Tags

Afis_Camera_Albastra_micTeatrul Maria Filotti prezinta joi, 2 octombrie, de la ora 19,00, in premiera la Teatrul "Fani Tardini" din Galati, spectacolul CAMERA ALBASTRA. Textul apartine dramaturgului englez contemporan David Hare, in regia lui M. Chriss Nedeea avand in distributie cunoscutii actori braileni Narcisa Novac, Valentin Terente, Ramona Ganga, Adrian Stefan, Elena Andron, Alin Florea, Corina Bors, Liviu Pintileasa, Mihaela Trofimov, Emilian Oprea.

Un text incitant, unde umorul si satira acida de sorginte engleza se imbina cu drama si chiar melodrama, vorbind despre criza cuplului in epoca moderna. Cinci cupluri si povesti spuse intr-un ritm alert, partituri seducatoare si reusite pe masura.

Caratele spectacolului cresc din modul convingator si seducator in care  actorii isi traiesc partiturile si din performantele acestora de a  dansa si a canta live piese actuale , consacrate din repertoriul international .

„Camera albastra  (10 nopti de singuratate) sau tot atatea lectii despre esecul individual. In viata personala si/sau in cea afectiva, posibilele intalniri cu valente de ‘punct de cotitura’ sunt ratate la limita, fie ca initiatorul lor este  sau nu constient de fragilitatea acestui demers. Rand pe rand, ‘vanator’ sau ‘vanat’, el/ea va incerca continuu, cu disperare, sa se salveze prin celalalt, sa se redefineasca in interiorul unui relatii. Numai ca, de fiecare data va fi altcineva, cineva care il va determina sa se ia singur(a) prin surprindere si sa se predea, in cele din urma, solitudinii predestinate. Viata, desigur. Lucruri care ni s-au intamplat si care ni se intampla mereu. Fara punct, fara concluzie. Traire in gol, vanatoare de vant – un poem dramatic in care se aude scrasnetul fiecaruia dintre noi. O Camera albastra si atat.” M. Chris Nedeea, regizorul spectacolului.

Elevii , studenti si pensionarii vor beneficia in mod firesc de reducerii substantiale . Biletele pot fi procurate de la Agentia Teatrului Fani Tardinii din Galati .

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-