Published On: mie, Sep 17th, 2014

41 de zile, doi sefi peste judet si multi scuipati pe obrajii brailenilor

Share This
Tags

In urma cu 41 de zile, se pravaleau 10 ani de "stancism". Un sistem subversiv si injust era condus spre esafod.

Bunea Stancu parasea cetatea de scaun. Il asteptau procurorii DNA. Au urmat 24 de ore in celula si 40 de zile in arest la domiciliu.

De atunci,

Golaneala nascuta din neputinta a pus stapanire pe feuda lui Stancu. 

Totul a continuat. Nimic nu s-a schimbat.

O mana de politruci, multi indreptati dupa ce, ani de ani, s-au indoit de spate pe la usa lui Stancu, au pus mana pe judet. 

L-ati cunoscut si pe Ovidiu Nechita, liberal, angrosit, neghiob. Sef peste judet (18 august-5 septembrie) ; (10 septembrie-prezent) 

L-ati cunoscut si pe Ionel Avram, pesedist, capetenie peste banii de la "Concivia", argat. Sef peste judet (5 septembrie-10 septembrie)

I-ati cunoscut pe "ilustrii necunoscuti" ai CJ-ului: tentative de strategi, agramati, mascarici. 

Spectacolele ieftine de circ fara paine din sedintele Consiliului Judetean, amenintarile si bocetele nu au contenit. 

Multi scuipati au ajuns pe obrajii brailenilor. 

Cei pe care i-ati votat s-au balacarit, s-au tavalit prin mocirla si, printre flegme, au facut ce au facut si au reusit sa plateasca salariile angajatilor din Consiliul Judetean. Nimic mai mult.

Cei pe care i-ati votat au calcat in picioare tot, au pus caramida peste caramida, inaltand ceea ce procurorii au daramat in ziua cand l-au ridicat pe Stancu. Ca sa le iasa jocul, unii s-au preschimbat in carpeta. 

Multora dintre voi nu le-a mai pasat. Ochii pe care i-ati atintit, cu vigoare, asupra lui Stancu s-au inchis. 41 de zile, ei au vorbit si prea multi au tacut.

Multi dintre acesti noi "baroni" au avut obraznicia de a spune, printre dinti, dar apasat, ca jurnalistii nu au fost nepartinitori. Si ei stiu ai cui suntem, cine ne plateste.

Totul a continuat. Nimic nu s-a schimbat.

"Stancismul" a fost inlocuit cu grobianism ieftin. 

Liberalul Nechita urla ca PSD-istii dadeau buzna in biroul sau ca-ntr-un bordel. Deci, e un desavarsit sef de institutie. V-am mai spus ca aceasta terminatie a altor politicieni nu poate fi "o laba de urs", ci cel mult "o laba de om".

Social-democratul Avram si-ar vinde si frigiderul ca sa stea pe scaunul lui Stancu. E unul dintre aceia care, daca ar fi trait in secolul al XIX-lea, s-ar fi pus si in cap pentru a-l convinge pe Kogalniceanu sa nu aboleasca robia.

De atunci,

Multi scuipati au ajuns pe obrajii brailenilor. 

Putini s-au aratat revoltati. Multora nu le-a mai pasat.

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author