Published On: joi, Sep 25th, 2014

125 de medalii in 2013, doar 48 in acest an. Neta: Nu avem bani nici de o pralina. Sportivii vin cu supa la pachet de acasa. Cand nu sunt bani performantele regreseaza

Share This
Tags

neta-csm brailaClubul Sportiv Municipal din Braila are in acest moment 11 sectii afliliate la federatii nationale, un numar 255 de sportivi si 173 legitimati.

In anul 2013 sportivii de la CSM au reusit sa obtina 125 de medalii. In primele 8 luni ale lui 2014, acestia au obtinut doar 48 de medalii, cu 29 mai putine daca raportam la aceeasi perioada a anului trecut.

Marian Neta, directorul de la CSM Braila a precizat faptul ca acest usor regres este atat din cauza conducerii cat si antrenorilor dar si lipsei de fonduri.

"Medalii ne-am propus ca in anii precedenti 125, pana acum rezultatele au fost relativ slabute, numai 48 fara de anul trecut cand aveam 77. Este un usor regres cauzele fiind lipsa unei selectii permanente. E vina noastra a conducerii si chiar a profesorilor si antrenorilor dar apoi vine si partea materiala, indemnizatii nu avem, masa nu avem, premieri de 3 ani nu se mai dau. Vin copii de la 12-13 ani pana la 18 si nu mai poti sa le dai nicio pralina. Sunt lucruri cunoscute, discutate si in prezenta prefectului si a Ministrului Sportului, Gabriela Szabo. Am avut si o mica divergenta cu doamna Ministru i-am spus de indemnizatii, ca luam si noi un milion, doua, trei si le dadeam la cei mici si dansa a spus ca nu se poate, ca indemnizatiile sunt pentru cei peste 18 ani insa i-am spus ca trebuie sa manance si cei mici", a precizat Neta.

Performanta pe stomacul gol nu se poate face. Chiar daca mananca supa de la pachet, cu toate ca stau mai mult sa isi repare motoarele decat "sa alearge" cu ele pe stadion, sportivii braileni au continuat sa faca performanta si sa aduca multe medalii acasa.

"Bugetul este redus cu 46% fata de anul trecut. Atunci cand nu sunt bani performantele regreseaza. Rezultate avem pe plan international pe Anamaria Ionita, vicecampioana balcanica, cu dirt-track-ul aveam locul 12 din 13 pentru ca motocicletele sunt din 1907 si chiar mai vechi, mai pica teava de esapament, mai sare ghidonul. Sportivii ce sa manance, supa la pachetel, ce le da sotiile, asta mananca, asta e realitatea. Cu toate acestea, ne facem datoria si suntem campioni nationali, cu Alexandru Toma, la 46 de ani. Avem un sportiv de 52 de ani care are cea mai buna motocicleta trimisa de la neamuri de afara. A fost cu aceasta motocicleta la concurs la Sibiu. Cand a luat startul a sarit direct in tribuna, a speriat toti spectatorii.  Deci trebuie sa punem accent pe tineret. Vin 3 pusti foarte buni din spate si incercam sa-i ajutam, dar nu stiu cat ii putem tine daca nu avem bani", a declarat Neta.

O mare problema a Clubului Sportiv Municipal o reprezinta pierderea seniorilor. Odata ce implinesc 18 ani acestia pleaca la facultati sau la alte cluburi care au conditii mult mai bune si unde sunt bani pentru a face performanta. Anul acesta Braila a pierdut sansa de a organiza pe Stadionul Muncipal cupa Macec. Pentru aceasta competitie internationala este nevoie de anveloparea pistei, care ajunge la 1 miliard de lei, dar nu sunt fonduri si multi dintre concurenti au refuzat sa vina si sa riste sa se accidenteze.

"O mare problema este pierderea seniorilor. La noi la 18 ani unii pleaca spre facultati altii pleaca la alte cluburi. Multi au plecat la Steaua Dinamo, unii au ramas de dragul unor antrenori. Am mai discutat si problema pistei de la dirt-track, anveloparea ei, care ajunge la un miliard. Se pare ca nu putem face cupa Macec pentru ca trebuie anveloparea pistei", a incheiat directorul de la CSM Braila.

Clubul Sportiv Municipal Braila a primit la inceputul lunii martie bugetul de la Ministerul Tineretului si Sportului pentru anul 2014. Daca anul trecut CSM Braila beneficia de aproximativ 4 miliarde de lei vechi, anul acesta bugetul este de aproximativ 2 miliarde lei vechi, respectiv 46% fata de anul trecut. Cu toate acestea directorul de la CSM Braila este optimist iar sportivii isi desfasoara activitatea normal luptand in continuare pentru a duce numele orasului nostru cat mai sus pe podium.

Comentarii

comentariu

About the Author

-