Published On: mar, Sep 16th, 2014

1000 de volume de carte vor ajunge pe rafturile Bibliotecii “Panait Istrati”

Share This
Tags

biblioteca_carteIn urma inscrierii la Programul de Granturi „Books 4 Youth”, sustinut de Fundatia Mereu Aproape, Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” va primi o sponsorizare de 1.000 de volume de carte – autori clasici ai literaturii romane.

Initiativa castigatoare a Bibliotecii se numeste „Braila – File de poveste”, proiect ce are ca scop promovarea lecturii prin oferirea de premii in carti elevilor si studentilor, participanti la concursurile organizate in Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” in perioada 1 octombrie 2014 – 1 mai 2015.

Principalele activitati din cadrul proiectului sunt organizarea concursurilor: „Instantanee brailene”, editia a 3-a, concurs de arta fotografica, „Orasul meu, familia mea. Genealogii” editia a 4-a, concurs de istorie locala, „Braila – trecut, prezent si viitor” editia a 3-a, concurs de cunoastere locala, „Francofonia” editia a 2-a, „Fii istet” editia a 3-a, concurs de cultura generala.

Prin oferirea de premii in carti participantilor la aceste concursuri Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" doreste atragerea publicului tanar la lectura, educatie, competitie si recreere intr-un mediu non-formal oferit de Biblioteca.

Fundatia Mereu Aproape sprijina programele si actiunile cu caracter educativ si cultural prin care se sustine dotarea sau infiintarea unor spatii de lectura si centre comunitare dedicate copiilor si tinerilor.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-