Published On: lun, Aug 11th, 2014

Prefectul Vilcu despre suspendarea lui Stancu: Am facut demersuri la Tribunal sa primesc hotararea

Share This
Tags

Vasilica VilcuPrefectul judetului Braila, Vasilica Vilcu, a declarat pentru Infobraila ca a facut demersuri pentru ca hotararea Tribunalului Galati de arestare preventiva la domiciliu a sefului CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sa fie transmisa Institutiei Prefectului. Vilcu ne-a precizat ca "hotararea instantei este executorie".

"Nu trebuie sa astept hotararea Curtii de Apel Galati, eu trebuia sa primesc si hotararea Tribunalului Galati, conform legislatiei. Nu am primit inca nimic, insa am facut demersuri la Tribunalul Galati. Am luat legatura telefonic si o sa transmit si in scris. Instiintarea pe care o primesc de la instanta este executorie. Sunt, in calitate de prefect, garantul respectarii legii. O sa o pun in aplicare", a mentionat Vilcu pentru Infobraila.

Prefectul a mai adaugat faptul ca ordinul de suspendare din functie va fi transmis presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, iar Consiliul Judetean trebuie sa ia act de aceasta decizie.

Vasilica Vilcu este obligata sa il suspende din functie pe social-democratul Gheorghe Bunea Stancu in termen de 48 de ore de la primirea notificarii din partea instantei.

Seful CJ Braila va fi suspendat pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei. Mandatul lui Stancu va inceta de drept daca sentinta definitiva si irevocabila va fi cu condamnare.

Legea nr. 215/2001, republicata si completata cu modificarile ulterioare, stipuleaza, la articolul 71, ca:

(1) Mandatul presedintelui de consiliu judetean se suspenda de drept numai in cazul in care acesta a fost arestat preventiv. Masura arestarii preventive se comunica de indata de catre instanta de judecata prefectului care, prin ordin, constata suspendarea mandatului;
(2) Ordinul de suspendare se comunica de indata presedintelui de consiliu judetean;
(3) Suspendarea dureaza pana la incetarea situatiei prevazute la aliniatul (1);

Conform art. 107 din Legea nr. 215/2001, "in cazul suspendarii presedintelui, atributiile acestuia vor fi exercitate de unul dintre vicepresedinti, desemnat de consiliul judetean prin votul secret al majoritatii consilierilor judeteni in functie". 

Vicepresedintele CJ din partea PSD, Florin Mija, este arestat la domiciliu prin decizia Tribunalului Galati, acesta necontestand hotararea. Astfel, si Mija va fi suspendat din functie de catre prefect, ramanand la conducerea Consiliului Judetean doar vicepresedintele din partea PNL, Ovidiu Nechita.

Comentarii

comentariu

About the Author