Published On: joi, Aug 7th, 2014

Spectacolele in aer liber organizate de TMF cu ocazia Zilelor Orasului Braila

Share This
Tags

BAGHETA MAGICA final (2)Teatrul Maria Filotti prezinta o serie de spectacole si evenimente inedite in cadrul programului de manifestari dedicat Zilelor Orasului Braila, organizat de Primaria Braila in perioada 14-17 august 2014.

Joi, 14 august de la ora 20.00,  in curtea interioara a Bibliotecii Judetene Panait Istrati va fi organizata o masa rotunda dedicata aniversarii a 130 de ani de la nasterea scriitorului brailean Panait Istrati,  cu participarea unor importante personalitati ale istoriei si criticii literare , precum si a doua mari nume  ale  lumii teatrale .Este vorba despre Catalina Buzoianu , regizor artistic , cea care a montat la Braila doua spectacole de referinta pentru Teatrul Maria Filotti – Chira Chiralina si Mediterana, ambele inspirate din  opera lui Panait Istrati, precum si apreciatul actor, regizor si fost director al Teatrului Maria Filotti,  Constantin Codrescu , cel care in anul 1984 a montat la Braila spectacolul Martor si Judecator de Ion Bala inspirat din viata marelui autor brailean omagiat. Cu aceasta ocazie Teatrul Maria Filotti va prezenta in premiera filmul Eu, tu, noi, Panait Istrati  in regia Ancai Cismaru.

Vineri 15 august, in Gradina Publica pe o scena special amenajata de teatru , de la ora 21.00 va avea loc cel de-al saselea eveniment  T.M.F. Independent . Cu acest prilej va fi oferit spectacolul  Visul unei nopti de gala , one man show cu Alin Florea, pe un text si acompaniat la pian de Cornel Cristei, in regia lui Radu Nichifor. In deschidere, Reflexii lirice  sustinute de actrita Wanessa Radu, acompaniata la pian  de Cornel Cristei.

visul unei nopti de gala 4 (1)Sâmbata 16 august, pe aceeasi scena aplasata in Gradina Publica de la orele 11.30 este programat marele succes de public – Bagheta magica , un spectacol de magie cu  scenariul si regia semnate de   Andrei Teasca. Seara , de la ora 20.30 in acelasi spatiu , in organizarea Casei de Cultura, dar sub consilierea  conducerii teatrului  , este pregatit un adevarat maraton de jazz si blues sustinut de doua trupe cosacrate brailene : Band-ul Moonlight Shadow  avându-i in  componenta pe  Cornelia Buzoianu – voce, Crin Grigore – chitara, Cristian Cazan – chitara si a indragitei trupe Out of signal formata din Silviu Paraschiv – chitara, voce  , Alex Musat- tobe, voce , Ionut Draghici-bass, voce . Regalul de muzica de calitate va fi continuat de super trupa de blues Nightlosers si de  renumitul  lider    Hanno Hoffer.

Duminica 17 august,  de la ora 21.00 in gradina restaurantului Boema este pregatit T.M.F. Independent 7, cu spectacolul Ochiul si Timpanul in interpretarea si conceptia artistica a binecunoscutului caricaturist Costel Patrascanu si a cantautorului de muzica folk  Daniel Iancu.

De asemenea, Teatrul Maria Filotti in un semn de omagiu adresat atât publicului fidel , dar  si marilor creatori de spectacole  la Braila,  programeaza in serile de 14,15,16 august de la ora 21.00,  in fata intrarii  in teatru, din strada Mihai Eminescu,  o serie de proiecti antologice din spectacole , sub genericul Nostalgic T.M.F., dedicate marilor personalitati regizorale:  Catalina Buzoianu ( 14 august ) , Radu Afrim (15 august) si Victor Ioan Frunza (16 august).

Precizam ca, participarea publicului este libera la toate manifestarile organizate in cadrul Zilelor Brailei, cu exceptia evenimentului T.M.F. Independent 7, organizat la restaurantul Boema . Biletele pentru acest  evenimentul  pot fi procurate de la contabilitatea teatrului , acces -intrare actori , strada Mihai Eminescu, zilnic( luni – vineri ) orele 9.00-15. 00.

Comentarii

comentariu

About the Author

-