Published On: lun, Aug 18th, 2014

Nechita (PNL) despre protestul ACL: A fost o nesincronizare, o neintelegere. Suntem de acord cu PSD!

Share This
Tags

cj1Dupa ce majoritatea formata in jurul PSD a decis ca vicelui CJ, liberalul Ovidiu Nechita, sa ii fie reduse atributiile de interimar al functiei de sef al Consiliului Judetean, cei 8 alesi locali ai ACL (PNL si PDL) au parasit sala, precizand ca gestul este un semn de protest fata de "abuzurile social-democratilor".

"O sa ajungem sa il plangem pe Stancu daca procedati asa", a spus Marian Sirbu, liderul grupului PDL din Consiliul Judetean.

In timpul sedintei CJ, aflat pe holul institutiei, Sirbu a declarat pentru Infobraila ca hotararea aprobata de majoritatea PSD-UNPR-PP-DD-PNTCD-Silviu Radu este ilegala: "Nu poti printr-o hotarare de CJ sa tai atributiile date de lege. Hotararile CJ nu trebuie sa exceada cadrul legal. Din aceste motive am parasit sala, in semn de protest".

Dupa 20 de minute de la incheierea sedintei extraordinara a Consiliului Judetean, vicele Ovidiu Nechita (PNL) a tinut sa precizeze presei ca gestul de parasire a salii a fost "o nesincronizare, o neintelegere".

"A fost o nesincronizare, deci o neintelegere. A fost o neintelegere intre noi, consilierii PNL si cei de la PDL. Nu a fost in semn de protest, a fost o nesincronizare. Suntem de acord cu ce a facut PSD in CJ. Bineinteles, daca este in avantajul Consiliului Judetean", a precizat Nechita.

Sedinta CJ, fara Stancu

Show ieftin la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Braila. Consilierii PNL si PDL, dar si independentul Marian Capatana, au parasit sala, dupa ce ordinea de zi a sedintei a fost modificata prin votul majoritatii PSD-UNPR-PC-PP-DD-PNTCD-Silviu Radu.

Astfel, presedinte de sedinta a fost ales social-democratul Avram Ionel, cu votul majoritatii amintite mai sus, in timp ce propunerea ca vicele CJ Ovidiu Nechita (PNL) sa conduca sedinta a fost votata de 9 consilieri judeteni (PNL-PDL-independentul Capatana). 

Dupa ce alesii locali ai Aliantei Crestin Liberale au parasit sala in semn de protest fata de situatia creata, majoritatea formata in jurul PSD a votat ca vicele CJ Braila, liberalul Ovidiu Nechita, sa preia interimatul functiei de presedinte CJ, insa i-au redus atributiile. Astfel, Nechita poate semna doar plata salariilor angajatilor CJ si ai Muzeului de Istorie, plata utilitatilor si platile catre Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (n.r. plata asistentilor maternali). 

Ovidiu Nechita nu a fost prezent in sala cand consilierii judeteni i-au acordat prin vot aceste atributii, consilierul judetean PSD Nicu Nita afirmand ca parasirea salii de catre alesii locali ACL arata "cat de mult le pasa de situatia de la Consiliul Judetean, inclusiv de plata salariilor angajatilor".

Dupa incheierea sedintei, vicele CJ Ovidiu Nechita a declarat ca de fapt parasirea salii de catre alesii locali ACL nu a fost un protest, ci "o nesincronizare", desi declaratiile consilierilor judeteni inainte de parasirea salii au fost clare: "In semn de protest, parasim sala!".

Comentarii

comentariu

About the Author

-