Published On: Soare, Aug 3rd, 2014

Romania de AUR! Nationala U18 de handbal feminin, CAMPIOANA MONDIALA

Share This
Tags

nationala romaniei u18-1Nationala U18 de handbal feminin a devenit astazi Campioana Mondiala, dupa ce a invins la scor reprezentativa Germaniei, fiind pentru prima oara cand Romania castiga titlul suprem, la aceasta categorie de varsta.

Adversarele nu au condus decat in primul minut de joc, cand tabela arata 0-1 pentru Germania, insa Bazaliu, Lazlo si compania au intra in joc si au preluat conducerea. Tanara golghetera a Romaniei, Bianca Bazaliu a deschis scorul iar Lazlo mareste diferenta. 19 minute le-a luat nemtoaicelor sa marcheze si cel de-al doilea gol in timp ce echipa Romaniei marca din orice pozitie, 7-2 minutul 20.

La pas spre medaliile de aur, asa au jucat fetele antrenate de  Aurelian Rosca si Gavril Kozma care au demonstrat la fiecare meci de la acest Mondial ca merita medaliile de aur, intrand la pauza cu un avantaj de 8 goluri, 15-7.
Nationala de junioareHotarate sa nu piarda medaliile de aur, asa au intrat romancele in partea a doua a jocului. 

Nici la scorul de 23-12 romancele nu au incetinit ritmul de joc ba chiar au accelerat si au demonstrat ca ele sunt viitor handbalului romanesc. Finala Campionatului Mondial nu a fost una stransa, iar elevele lui Aurelian Rosca si Gavril Kozma s-au impus si au castigat la scor finala, facand spectacol pe finalul de meci, scor 32-21, si castigand intr-un mare stil titlul de Campioane Mondiale.
 
Determinarea, dorinta de afirmare si gustul dulce al victoriei, asta a avut Romania la acest Campionat Mondial. Cu o aparare perfecta, cu un joc cu pivotul ca la carte dar si cu goluri de la 9 metri, ca in Liga Campionilor, Lazlo si compania au readus handbalul Romanesc pe cea mai inalta treapta.

Cu o medie de varsta de 17 ani si 4 luni, generatia 1996-1997, a dus Romania, pe cea mai inalta treapta a sportului mondial. Ultima finala de CM a fost castigata cu 15 ani in urma, tot la handbal feminin, dar la o categorie superioara, la tineret (U20). Daca atunci Bradeanu, Tolnai sau Varzaru era numele de pe buzele tuturor pasionatilor de handbal din Romania, de aceasta data junioarele defileaza cu jucatoare precum Bazaliu, Laslo sau Ilie, pentru a numi doar cateva dintre talentatele handbaliste.

romania handbal femininRomania a defilat la acest turneu final, obtinand din 7 victorii in 8 meciuri. in grupe a remizat cu Danemarca, echipa eliminata in semifinale de Germania. Nemtoaicele au obtinut doar 6 victorii din 8 meciuri, pierzand cu Danemarca si Romania (in grupe).
Rezultatele:

Romaniei la CM U18: Grupa C – Argentina (34-20), Uzbekistan (42-22), Macedonia (37-23), Germania (27-25), Danemarca (30-30); Optimi – Croatia (28-22); Sferturi – Olanda (36-22); Semifinale – Muntenegru (28-25). in faza grupelor Romania a terminat pe locul 2, la egalitate de puncte cu Danemarca.

Luni, romancele vor fi primite pe covorul rosu la Bucuresti si vor avea parte de o petrecere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-