Published On: lun, Aug 18th, 2014

Prima sedinta CJ fara Stancu: Avram (PSD), presedinte de sedinta, Nechita (PNL) ales “casier adjunct”

Share This
Tags

Show ieftin la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean Braila. Consilierii PNL si PDL, dar si independentul Marian Capatana, au parasit sala, dupa ce ordinea de zi a sedintei a fost modificata prin votul majoritatii PSD-UNPR-PC-PP-DD-PNTCD-Silviu Radu.

Astfel, presedinte de sedinta a fost ales social-democratul Avram Ionel, cu votul majoritatii amintite mai sus, in timp ce propunerea ca vicele CJ Ovidiu Nechita (PNL) sa conduca sedinta a fost votata de 9 consilieri judeteni (PNL-PDL-independentul Capatana). 

Dupa ce alesii locali ai Aliantei Crestin Liberale au parasit sala in semn de protest fata de situatia creata, majoritatea formata in jurul PSD a votat ca vicele CJ Braila, liberalul Ovidiu Nechita, sa preia interimatul functiei de presedinte CJ, insa i-au redus atributiile. Astfel, Nechita poate semna doar plata salariilor angajatilor CJ si ai Muzeului de Istorie, plata utilitatilor si platile catre Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (n.r. plata asistentilor maternali). 

Ovidiu Nechita nu a fost prezent in sala cand consilierii judeteni i-au acordat prin vot aceste atributii, consilierul judetean PSD Nicu Nita afirmand ca parasirea salii de catre alesii locali ACL arata "cat de mult le pasa de situatia de la Consiliul Judetean, inclusiv de plata salariilor angajatilor".

Dupa incheierea sedintei, vicele CJ Ovidiu Nechita a declarat ca de fapt parasirea salii de catre alesii locali ACL nu a fost un protest, ci "o nesincronizare", desi declaratiile consilierilor judeteni inainte de parasirea salii au fost clare: "In semn de protest, parasim sala!".

Comentarii

comentariu

About the Author