Published On: sâm, Aug 9th, 2014

Prejudiciul din dosarul lui Stancu, calculat de expertul DNA din dosarul Voiculescu

Share This
Tags

STANCU 2Prejudiciul din dosarul in care Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de abuz in serviciu in forma continuata si conflict de interese se ridica la aproximativ 3 milioane lei, conform unui raport de constatare tehnico-stiintifica, intocmit de 3 experti DNA, printre care si Aurelia Nicolae, expertul care a evaluat prejudiciul din dosarul ICA-Voiculescu. 

Surse din randul anchetatorilor spun ca in anul 2009, cand a fost inregistrat dosarul in care sunt acuzati Stancu, Mija si Moisiu, a fost intocmit un raport de constatare tehnico-stiintifica de catre un expert DNA Galati, economist de profesie, care a constatat ca nu exista aspecte de incalcare a legislatiei achizitiilor publice. 

Presedintele CJ Braila, prin intermediul avocatului Ion Popa, decanul Baroului Galati, a cerut instantei efectuarea unei expertize, obligatorie conform Noului Cod Penal, in asemenea situatii, care sa stabileasca daca a fost sau nu incalcata legislatia achizitiilor publice si care sa nu fie construita doar pe aspecte tehnice.

Tribunalul Galati a decis, vineri seara, in jurul orei 21.15, ca Gheorghe Bunea Stancu, dar si vicepresedintele CJ, Florin Mija, sa fie arestati la domiciliu pentru 30 de zile, iar Nicolae Moisiu, sef Birou Achizitii publice din cadrul CJ, sa fie eliberat sub control judiciar.

Instanta a decis ca decizia sa fie pusa in aplicare de indata. Astfel, Mija, caruia ii expirase ordonanta de retinere pentru 24 de ore inainte de pronuntare, a plecat acasa in jurul orei 21.30, iar Stancu si Moisiu, in jurul orei 23.00.

Comentarii

comentariu

About the Author