Published On: joi, Aug 28th, 2014

Migratia primarilor PDL. Primar Galbenu (PDL): Plec la PSD! M-am hotarat / Primar Viziru (PDL): Simpatizez PSD. Ma mai gandesc, va spun peste 10 zile!

Share This
Tags

Ordonanta de Urgenta care permite migratia politica a alesilor locali pentru 45 de zile, fara ca acestia sa isi piarda mandatul, a fost adoptata, joi, de Guvern. Ordonanta va intra in vigoare la 1 septembrie, odata cu depunerea la Parlament, iar alesii locali vor putea sa-si aleaga partidul pana la jumatatea lunii octombrie, cu doua saptamani inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale.

Premierul Victor Ponta a declarat ca isi asuma OUG pentru ca, in opinia sa, trebuie facuta "un pic de dreptate": "Toti alesii locali din Romania, in 2012, au fost alesi USL, cu Crin Antonescu si Victor Ponta langa ei, si azi s-au trezit pedelisti, cu Blaga si Iohannis."

Alesii locali vor avea posibilitatea ca intr-un termen de 45 de zile sa-si aleaga partidul fara sa-si piarda mandatul.

Ganea NicolaeLa Braila, un primar PDL este deja hotarat: Plec la PSD!

Primarul comunei Galbenu, democrat-liberalul Ganea Nicolae, a declarat, in exclusivitate pentru Infobraila, ca a luat decizia, dupa ce a aflat ca OUG privind migratia alesilor locali a fost adoptata de Guvern, sa se inscrie in PSD. 

"Plec la PSD si o fac pentru binele comunei. M-am hotarat. E bine in comuna Galbenu de cand am zis doar cu vorba ca sunt cu ei, de data asta ma inscriu. E dreptul meu, daca asa spune legea. O sa am majoritate, nu-mi fac griji. Consilierii locali ma vor urma, asa e normal. Totdeauna vagoanele urmeaza locomotiva, mai ales acum", ne-a precizat Ganea.

PDL Braila: Nu e o surpriza, se stia ca Ganea e cu PSD!

Deputatul PDL Braila, Alexandru Nazare, nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere cu privire la plecarea primarului comunei Galbenu din partid. Reamintim faptul ca Nazare nu raspunde la telefon jurnalistilor Infobraila de mai bine de doua saptamani, atitudine pe care o consideram jignitoare fata de braileni, dincolo de alegerile asumate pe care deputatul PDL le face in relatia cu mass-media.

Fostul consilier judetean Danut Lungu, prim-vicepresedinte PDL Braila, a mentionat pentru Infobraila ca plecarea din partid a lui Ganea Nicolae nu este o surpriza, acesta rupand legaturile cu partidul la doar cateva luni dupa ce a fost ales in functia de primar.

"Nu este o surpriza pentru PDL Braila. Domnul Ganea a rupt orice legatura cu PDL Braila la doar cateva luni dupa ce a fost ales primar, sustinut fiind de PDL pentru a obtine aceasta functie. Uitati-va la scorul scos de USL la alegerile parlamentare din 2012, la Galbenu, si o sa va dati seama ca este real ce spun. El e la PSD de atunci, dar neoficial", a spus Lungu.

Danut Lungu a mai adaugat faptul ca nu ar fi o surpriza nici ca primarul comunei Viziru, membru PDL, sa plece din partid.

Dima PriceputuPrimarul comunei Viziru (PDL): Ma mai gandesc daca plec la PSD. Peste 10 zile va spun!

Edilul comunei Viziru, democrat-liberalul Dima Priceputu, a declarat redactorilor Infobraila ca inca nu s-a hotarat daca va pleca la PSD, subliniind ca un raspuns in acest sens ne poate furniza peste 10 zile.

"Ma mai gandesc daca plec la PSD. Peste 10 zile daca ma sunati va spun. Trebuie sa analizez mai bine", a mentionat Priceputu.

Inainte de alegerile europarlamentare, primarul Dima Priceputu a participat la un miting electoral PSD, declarand ca este doar "un simpatizant al PSD" si ca PDL l-a tratat "ca pe un nimic".

Sursa foto Ganea Nicolae: Captura video MDpress

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author