Published On: vin, Aug 22nd, 2014

Mascatii au descins in Chercea: 17 perchezitii dupa ce masina interlopului “Parnaie” a fost facuta zob cu topoarele

Share This
Tags

parnaie470 de politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale si Biroul de Ordine Publica au scotocit mai multe locuinte din zona Catanga din cartierul Chercea, in cautarea unor persoane banuite de comiterea mai multor infractiuni de distrugere, lovire sau alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice.

Politistii au fost sprijiniti in actiunea lor de luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale. Din locuintele perchezitionate au fost ridicate mai multe sabii, cutite, telefoane, tablete, precum si alte bunuri.

Noua persoane au fost ridicate de mascati si duse la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila pentru a fi audiate si pentru a fi dispuse masurile legale care se impun. Dupa administarea probatoriului, 6 persoane au fost retinute pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentate, in cursul zilei de vineri, instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In seara de luni, 11 august, in jurul orei 22.00, autoturismul de lux al interlopului "Parnaie" a fost distrus cu topoare si bate in cartierul Catanga.

parnaie3"Parnaie din Garii", insotit de "Bulgaru", dar si de alti cunoscuti, membri ai gruparii din cartierul Chercea, au intrat cu doua masini in cartierul vecin, hotarati sa se impuna in fata gastii adverse. In urma cu aproape o luna de zile, spun martorii, o masina a fost incendiata in Catanga, iar piromanii ar face parte din anturajul lui interlopului "Bulgaru".

La doar cateva minute dupa ce au pasit pe teritoriul rivalilor, ca de nicaieri, zeci de persoane (n.r. 30-40 dupa declaratiile martorilor) s-au napustit asupra celor doua autoturisme, inarmati cu topoare si bate. Ca prin urechile acului, barbatii au reusit sa iasa din masini si sa scape astfel cu viata.

Unul dintre interlopi a fost ranit la mana, fiind transportat la Spitalul Judetean de Urgenta de fratele sau.

Barbatii din masina au luat-o la fuga, nu inainte de a incerca sa ii sperie pe cei care loveau una dintre masini cu topoarele si batele, tragand 3 focuri de arma in aer.

Pistolul cu bile de cauciuc nu i-a ajutat pe "Parnaie" si prietenii sai, acestia fiind nevoiti sa se ascunda intr-o casa din apropiere, iesind pe strada doar atunci cand au sosit mascatii.

In timp ce proprietarul autoturismului "Mercedesc E 270" s-a ascuns intr-o locuinta, cele 30-40 de persoane au facut zob masina, lovind-o in repetate randuri cu topoare, bate si pietre. Rotile masinii au fost taiate, iar geamurile sparte.

parnaie4Cand au auzit sirenele masinilor de Politie si Jandarmerie, atacatarii au luat-o la goana, in case intrand si cei care din fata caselor au vazut intreaga scena. Fiind sigur ca nu li se mai poate intampla nimic, "Parnaie" si prietenii sai au venit la fata locului, gasindu-si masina pe jante. Cea de-a doua masina a fost gasita cu rotile taiate.

Oamenii legii l-au retinut intr-o masina de Politie pe un tanar, care a vazut tot ce s-a intamplat si care nu a apucat sa fuga. Pana la orele diminetii, locuitorii din cartierul Catanga au stat cu frica-n san de teama unei razbunari a celor care au fost la un pas de a fi linsati, insa Jandarmeria a asigurat ordinea si linistea publica pe strazile cartierului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-