Published On: joi, Aug 7th, 2014

LIVE TEXT: Perchezitii la Bunea Stancu. Seful CJ este dus la sediul DNA Galati

1 stancu dnaUPDATE: Seful CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu a fost ridicat, de acasa, si dus la sediul DNA Galati. S-au ridicat de asemenea, de la locuinta acestuia, documente si un calculator cu o imprimanta.

UPDATE 3. Etajul 1 de la Consiliul Judetean Braila este blocat, publicul neavand acces. In fata biroului sefului CJ se afla doi jandarmi iar pe hol au fost scoase documente gasite in biroul lui Stancu.

UPDATE 2: fostul consilier local Sorin Costin actionar impreuna cu Bunea Stancu la Bursagrirom a venit la domiciliul sefului CJ Braila. Acesta a declarat ca nu cunoaste motivul perchezitiilor .

UPDATE 1: Jandarmii care au ajuns in aceasta dimineata la casa sefului CJ au vrut sa scoata un berbec din masina pentru a sparge usa. Gheorghe Bunea Stancu se afla in acest moment acasa, masina fiind parcata in fata locuintei.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) – Serviciul Teritorial Galati efectueaza in aceasta dimineata perchezitii la sediul Consiliului Judetean Braila si la locuinta sefului institutiei, Gheorghe Bunea Stancu, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2009-2010, a unor infractiuni asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, cu functii de conducere in plan local, informeaza DNA intr-un comunicat.

stancu- evacuare

In cursul zilei de 07 august 2014, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate un numar de 4 perchezitii domiciliare in locatii situate in municipiul Braila, din care una este sediul unei institutii publice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, precum si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauza, precizam ca, atunci cand împrejurarile vor permite, vom fi în masura sa oferim detalii suplimentare.

Din documentatiile aferente contractelor de achizitie publica incheiate de Consiliul Judetean Braila, s-a verificat respectarea conditiilor legale la incheierea, derularea, executarea si finalizarea procedurilor de achizitie publica derulate in perioada 2009 – 2011, de catre Consiliul Judetean Braila, in calitate de autoritate contractanta.

Vom reveni cu amanunte!

Comentarii

comentariu

About the Author

-