Published On: mie, Aug 13th, 2014

Legea fortata in cazul Stancu: Ordinul de suspendare, transmis prin Posta Romana

Share This
Tags

stancu dnaInstitutia Prefectului a fost pusa in fata unei situatii la care nu se astepta, fortandu-se astfel legea. Dupa ce prefectul Vasilica Vilcu a semnat ordinul de suspendare a sefului CJ, Gheorghe Bunea Stancu, din functie, primind in cursul zilei de marti sentinta Tribunalului Braila. Valcu nu a dorit sa ii trimita documentele prin curierul special al Prefecturii Braila si a aruncat "pisica" in ograda  Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, care nu are insa asemenea atributii.

IPJ Braila, prin vocea comisarului sef Mircea Relu Vizitiu, si-a declinat competentele, desi prefectul Vilcu a declarat pentru Infobraila ca a transmis Politiei ordinul pentru a fi dus la domiciliul lui Bunea Stancu. "Acest fapt excede competenţelor noastre. Ne-au cerut, da, să îi înştiinţăm, numai că le-am spus acest lucru. Noi avem obligaţia de supraveghere prin Biroul de resort din IPJ, nu-i treaba noastră să-i înştiinţăm. Pot să apeleze la curierul lor special", a declarat Vizitiu pentru ziarul Obiectiv.

Prefectul a ales in cele din urma ca ordinul sa ajunga la Gheorghe Bunea Stancu prin corespondenta cu confirmare de primire (n.r. Posta Romana). Nici pana la aceasta ora, ordinul de suspendare nu a ajuns la Stancu.

Conform unor surse din cadrul Institutiei Prefectului, Vilcu nu a avut inca o discutie pe aceasta tema cu seful Politiei Braila.

De asemenea, Consiliul Judetean a fost instiintat de emiterea ordinului de suspendare a lui Stancu din functia de presedinte al Consiliului Judetean, secretarul institutiei convocand o sedinta extraordinara a CJ in data de 18 august, ora 09.00.

Comentarii

comentariu

About the Author