Published On: mie, Aug 6th, 2014

(IV) Dosarul “Red Velvet”: Legaturile lui Dobrev Iura, traficant de minori, cu politicieni braileni

Share This
Tags

Salon red velvetDezvaluirile din dosarul "Red Velvet", cel mai important dosar de trafic de persoane si spalare de bani din ultimii ani, continua. 

Ziarul Infobraila a prezentat, intr-un serial fara precedent in mass-media locala, detalii socante din activitatea unui grup infractional specializat in traficul de persoane, traficul de minori si spalare de bani, "patronat" de Dobrev Iura, si care functiona sub umbrela unui salon de masaj erotic din centrul Brailei. Grupul a fost destructurat de procurorii DIICOT Galati la sfarsitul lunii iunie a.c.

Bordelul lui Iura, unde zeci de fete, printre care si minore, isi vindeau trupurile pentru 200 RON, a fost calcat, de-a lungul timpului, de politisti, avocati, notari, afaceristi, dar si de nume grele din politica si administratia locala. Minorele care practicau prostitutia la "Red Velvet" erau originare din Braila, Galati si Neamt. (Detalii aici: Red Velvet I, Red Velvet II, Red Velvet III)

Legaturile lui Dobrev Iura cu politicieni braileni. Marturii din dosarul "Red Velvet"

Prostituate bordelFaptul ca printre clientii bordelului s-au numarat alesi locali, sefi de institutii deconcentrate, dar si afaceristi "grei" ai Brailei, i-au asigurat lui Dobrev Iura, in prezent aflat in spatele gratiilor, protectia necesara pentru a-si desfasura activitatea, insa se pare ca nu doar in "clientii de lux" a stat functionarea "la adapost" a grupului infractional.

Una dintre "fetele lui Iura", care a parasit bordelul in anul 2013, a precizat pentru Infobraila, sub protectia anonimatului, ca au existat discutii intre Dobrev Iura si Dobrila Mihaiela -inculpat in dosar- legate de "taxele de protectie" cerute de "Cazino" si "prietenul grecului". Dupa spusele fetei, si conform unor surse din randul anchetatorilor, cei doi ar fi un afacerist ("Cazino") si un politician local cu influenta.

Cei care cereau "taxa de protectie" erau prieteni cu Dobrev Iura, unul dintre acestia calcand chiar si pragul bordelului, impreuna cu alte nume importante din administratia locala, pentru a participa la show-uri de striptease.

Conform surselor amintite mai sus, Iura ar fi cumparat, chiar cu cateva saptamani inainte de a fi retinut de procurorii galateni, unele societati comerciale din Braila ale unui afacerist brailean, patron al unor cunoscute restaurante din oras si apropiat al unor cercuri politice. Tranzactiile sunt suspectate ca a fi parte a spalarii de bani de care este acuzat Iura, patronul "Red Velvet".

La sfarsitul lunii iunie, procurorii DIICOT Galati, impreuna cu poltistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, au descins la salonul de masaj erotic "Red Velvet". Salonul era o perdea pentru un grup infractional specializat in traficul de persoane, traficul de minori si spalare de bani, care actiona inca din anul 2011.

Printre clientii bordelului din centrul vechi al Brailei s-au numarat politicieni si afaceristi locali, marea majoritate cunoscuti ai lui Dobrev Iura, patronul asa-zisului salon de masaj. Oameni de afaceri, directori de institutii deconcentrate, dar si primari ai unor localitati brailene, alegeau sa isi petreaca noptile in compania tinerelor care isi vindeau trupurile la "Red Velvet".

Noptile fierbinti incepeau la intrare in bordel, unde se gasea si un bar. Acolo, clientii din lumea buna consumau alcool, in timp ce prostituatele, marea majoritate minore, dansau lasciv la barele de striptease amplasate in acel loc. Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru Infobraila ca printre numele importante care au trecut pragul bordelului "Red Velvet" se regasesc un primar social-democrat al unei localitati brailene, seful unei institutii deconcentrate cu vechime in functie, dar si un afacerist cunoscut pentru activitatile sale din zona cazinourilor si jocurilor de noroc.

De cele mai multe ori, clientii din "lumea buna" a Brailei nu veneau la bordel, ferindu-se de expunere, insa isi comandau, la propriu, fetele, prin intermediul telefonului sau a intalnirilor cu membrii gruparii infractionale. Astfel, tinerele, printre care si minore, se intalneau cu clientii in camere de hotel din municipiu, dar si din Galati, unde intretineau relatii sexuale. La fel ca in bordel, fetele primeau doar o parte din banii tocmiti pentu partida de sex, adica 50 RON, insa in anumite cazuri le erau oferite chiar si sume pana la 1.000 RON.

Sursele citate au mai precizat ca "in nenumarate cazuri", numele grele din administratia si mediul politic local primeau servicii sexuale fara sa fie nevoite sa plateasca.

Comentarii

comentariu

About the Author