Published On: mar, Aug 5th, 2014

HC Dunarea a pierdut-o pe Bianca Tiron. Una dintre cele mai de perspectiva handbaliste a ajuns la campioana HCM Baia Mare

Share This
Tags

lot hcm baia mareConducerea HC Dunarea anunta in urma cu ceva timp un nou transfer pe banca brailencelor. Surse apropiate clubului au precizat pentru Infobraila faptul ca tanara jucatoare Bianca Tinor, una dintre cele mai promitatoare handbaliste a fost la un pas de a ajunge la Braila. Cu toate ca au fost la un pas sa o aduca pe Bianca Tiron la Braila, acestia nu au ajuns la un consens cu jucatoarea. Chiar daca s-a insitat sa vina la Braila chiar si sub forma de imprumut, handbalista nu a ajuns pana la urma pe malul Dunarii.

Multe cluburi din tara au dorit-o pe Tiron insa in castig a iesit campioana HCM Baia Mare, care s-a inteles cu aceasta in urma cu doar cateva zile.

Astfel, conform site-ul celor de la HCM Baia Mare, Bianca Tinor se afla din acest an in lotul campioanei.

Cu toate acestea, conform unor surse, se pare ca HCM Baia Mare o va imprumuta pe Tiron pentru urmatorul an, handbalista urmand sa joace la Craiova.

Bianca TironTiron este un exemplu pentru oricine vrea sa se apuce de sport. Este o sportiva de exceptie. A inceput handbalul in clasa a IX-a si iata unde a ajuns in doar patru ani! Nu cred ca Tiron ar fi parasit acum Iasiul daca aici ar fi existat echipa si ei i-ar fi fost oferite conditii decente. Nu la nivelul celor care i-au fost puse la dispozitie la Baia Mare, pentru ca acolo este cu totul altfel apreciata adevarata performanta, dar macar decente”, a declarat antrenorul Veniamin Lupan, pentru ziarulevenimentul.ro

Bianca Tiron a inceput sa joace handbal la Liceul cu Program Sportiv Iasi, avandu-l ca antrenor pe Veniamin Lupan. In 2012, alaturi de LPS Iasi, Tiron a cucerit titlul national la categoria Junioare I.

Aceasta a evoluat in sezonul trecut la CSU Neptun Constanta, si a debutat la doar 17 ani si la nationala mare, fiind convocata in lotul echipei Romania B pentru Trofeul Carpani, editia din 2012.

Tiron este una dintre cele mai bune sportive pe care le-a dat Iasiul in ultimii ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

-