Published On: Soare, Aug 31st, 2014

FOTO: Debut cu dreptul pentru HC Dunarea. Farcau, cea mai buna marcatoare – 12 goluri. HC Dunarea – Muresul 36-23 ( 15-10)

Share This
Tags

* HC Dunarea – Muresul Tg. Mures 36-23 ( 15-10) * Miercuri de la orele 19.30 HC Dunarea intalneste in Polivalenta HC Zalau *

HC Dunarea a debutat in noul sezon competitional cu o victorie importanta, in fata propriilor suporteri. Cu toate ca sala Polivalenta nu a fost plina, la primul meci din noul an competitional, brailenii au fost alaturi de echipa si le-au incurajat pe fete inca din primul minut. 

Cu un prim 7 obisnuit, cu Horjea, Perianu si Moldovan la 9 metri, cu extreme profesioniste ca Ramona Farcau si Adina Brot, cu un pivot solid si hotarat ca Raluca Irimia si cu ingerul pazitor al Dunarii, Gabriela Dobre, HC Dunarea a condus inca din primul minut al meciului. 

Adversarele au marcat primul gol abia in minutul 5, cand elevele Alexandrinei Soare aveau deja 3 reusite. A urmat o decadere in jocul brailencelor, iar Tg. Mures s-a apropiat la un gol si chiar au egalat in minutul 8, 4-4. 

Din minutul 11, prin 4 reusite ale extremei Ramona Farcau dar si una a Alinei Horjea, Dunarea Braila s-a distantat pe tabela, apararea nepermitand oaspetelor sa marcheze timp de 6 minute, 10-5 minutul 17.

Cu toate ca au avut foarte multe ratari, mai ales in faze de 1-1 cu portarul, brailencele au intrat la pauza cu un avantaj linistitor, tabela aratand dupa 30 de minute de joc, 15-10.

Partea a doua a meciului a fost una perfecta pentru elevele lui Soare. Apararea, contraatacurile, golurile din unghiuri aprope imposibile, de pe extrema, dar si finalizarile de pe inter, au adus prima victorie a brailencelor in acest sezon competitional.

Cu 12 goluri, Ramona Farcau a fost de departe cea mai buna jucatoare de pe teren. Alexandrina Soare le-a introdus in teren si pe cele doua rusoaice, tarnsferate in aceasta vara la Braila. 

Daca centrul, Anastasia Boldyreva nu a reusit sa marcheze decat un gol, interul Yuliya Ganichkina a impresionat publicul brailean, fiind aplaudata la fiecare reusita, aceasta marcand trei goluri, cel din urma venind chiar in ultima faza de joc.

Dunarea Braila obtine astfel, primele trei puncte din campionat. Brailencele au la dispozitie doar 3 zile pentru a pregati meciul cu HC Zalau, care se disputa miercuri, de la orele 19.30, in Sala Polivalenta Danubius.

Marcatoare: Faracau 12, Moldovan 7, Horjea 4, Ganichkina 3, Perianu 3, Czeczi 3, Gheorghe 1, Safta 1, Irimia 1, Boldyreva 1.

Comentarii

comentariu

About the Author

-