Published On: lun, Aug 25th, 2014

EXPLOZIV Stenograme Bunea Stancu: Orice problema este pe Concivia nu are treaba cu mine. De la mine citire!

Share This
Tags

STANCU 2Cu doar cateva ore inainte ca Tribunalul Galati sa judece cererea DNA (n.r. marti, ora 11.00) de arestare preventiva efectiva a presedintelui suspendat al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, apar fragmente din interceptarile cu ajutorul carora procurorii DNA vor incerca sa convinga instanta ca social-democratul a incalcat conditiile arestului la domiciliu.

DNA sustine ca Gheorghe Bunea Stancu, in mod indirect, a luat legatura cu suspectul Soare Vasile, desi prin Incheierea din data de 08.08.2014 a Tribunalului Galati, prin care s-a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile, fata de Stancu, instanta l-a obligat sa nu comunice cu ceilalti inculpati, suspecti sau martori.

Jurnalistul Romania Libera, Ondine Ghergut, dezvaluie faptul ca Stancu ar fi incercat "sa-si instruiasca subordonatii" chiar si dupa ce i-a fost adus la cunostinta faptul ca procurorii solicita instantei arestarea sa preventiva. Jurnalistul precizeaza ca Stancu a incercat prin intermediul lui Sorin Costin (n.r. asociatul lui Bunea Stancu la Bursagrirom, firma care este actionar majoritar al Concivia) sa ii transmita indicatii lui Vasile Soare, administrator al firmei Concivia.

"S-ar putea sa vina. Deci daca este…"

9 august 2014, ora 11.25 (n.r. 8 august, ora 21.15 Tribunalul Galati a dispus masura arestului la domiciliu pentru Bunea Stancu)

Discutie telefonica Sorin Costin-fiul lui Gheorghe Bunea Stancu

Sorin Costin: Ce faci, domnule?

Fiul lui GBS: Ce sa fac, bine! P-acasa, p-aicea.

Sorin Costin: P-acasa, foarte bine, bai baiatule. Te odihnesti?

Fiul lui GBS: Ma obisnuiesc, da.

Sorin Costin: Spune-i sa nu cumva sa faca greseala, ca…

Fiul lui GBS: Da.

Sorin Costin: Sa ia legatura sau sa-i raspunda la telefon sau daca vine la poarta, sa nu-l primeasca pe Vasile, pe Soare.

Fiul lui GBS: Da, da, da. Pai fac acuma o lista, cu toti astia de aicea.

Sorin Costin: Pentru ca este…este parte in asa si…

Fiul lui GBS: Da, da.

Sorin Costin: El poate ca din nestiinta, din…na, ca tot omul.

Fiul lui GBS: Da, da.

Sorin Costin: S-ar putea sa vina. Deci daca este…

Fiul lui GBS: Nu, deci nici, nici eu nu o sa-i…n-o sa-i mai raspund la telefon, nici o problema.

Sorin Costin: Poftim?

Fiul lui GBS: Nici eu, nu-i mai raspund, nu.

Sorin Costin: De ce? A, nici tu nu mai raspunzi? Dar ce treaba ai tu?

Fiul lui GBS: Nu! Bine, n-am.

Sorin Costin: Da. Bine ma, hai! Bine, bine!

In acest moment al conversatie, fiul lui Bunea Stancu ii paseaza telefonul unui "domn", despre care sursele RL spun ca ar fi chiar presedintele suspendat al CJ Braila.

Fiul lui GBS: Stati putin, ca vrea sa vor…

Domn: Sa traiesti, Sorin!

Sorin Costin: Sa traiesti! Buna dimineata!

Domn: De aici incolo, de aici incolo, ii spui lu' domnu' respectiv, orice problema este pe Concivia, nu are treaba cu mine, nu are treaba cu X (n.r. fiul lui Stancu). De la mine citire! Tu acuma n-ai cum sa vii, ca-i presa pe aicea si te filmeaza, da-i in mama lor! Nu vreau sa te filmeze. Mai pe seara, vorbim noi mai pe seara, vedem noi.

Sorin Costin: Da, dom'le, dar n-am nici o jena, dom'le.  Eu sunt mut, nu…sunt imun! Ei ma intreaba, eu nici nu-i bag in seama, ca si cum vad niste statui.

 

Alin CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author